Stylen met bloemen doen wij graag. Wij worden altijd weer ‘happy’ van mooie bloemen in ons interieur en hebben meestal wel iets ‘vers’ staan.
De ene keer een mooie bos in een vaas voor op tafel, de andere keer enkele bloemen in kleine vaasjes, die we bij elkaar zetten of over de woonkamer verdelen.

We hangen ze ook graag aan de muur om onze witte muren op te fleuren of maken er een kransje van!
Zo leuk om met bloemen telkens weer een andere styling te maken en vorm en kleur toe te voegen aan ons ‘naturel’ interieur.
Afgelopen week gingen we los met de Anthurium ; )
Deze snijbloem die ons aan een hart doet denken, is super sterk en sierlijk en is verkrijgbaar in een heleboel prachtige tinten!
Moeilijk kiezen… wij kregen een mix in verschillende maten, vormen en kleuren. Een hele bos vol!

Heerlijk die ‘vrolijke’ sfeer die bloemen met zich meebrengen. Zo leuk om verse bloemen een mooi plekje te geven in huis!

Maar ook tijdens een leuke fotoklus samen of DIY shoot gebruiken wij bloemen vaak als styling.
Anthuriums kunnen eigenlijk altijd en overal.

Benieuwd hoe wij deze beauties stylden?
Een heleboel foto’s in dit blog om inspiratie op te doen en zelf aan de slag te gaan met deze prachtige bloemen. Er zijn zoveel verschillende soorten, er zit er vast (meer dan ) eentje bij die je mooi vindt : )

Een grote vaas of pot vol geven bijvoorbeeld een fijne boost aan je interieur, welke kleur je ook kiest!

Hier allerlei kleine vaasjes bij elkaar als feestelijk middelpunt op de tafel van een high tea.

De anthuriums combineren prachtig met wat ’lossere’ bloemen. Hier met Dille, Zeeuws knoopje en Anemoontjes.

Maar wij zijn altijd in voor wat nieuws en hebben sinds kort nog een andere originele manier om onze bloemen te stylen en te laten zien.
We hebben daarvoor een handig hulpstukje in huis gehaald, een Kenzan fakirbed.

Dit is een Kenzan fakirbed, of hoe wij het liever noemen: een bloemsteekbol ; )

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord (hadden wij ook niet). Maar wij kwamen erachter dat je met zo’n ‘stekelig’ ding, die er op het eerste oog nou niet echt aantrekkelijk uitziet, bloemen op zoveel meer manieren meer kan stylen dan alleen maar op de vaas.

Toch nog even wat meer over de Kenzan . Een kenzan of fakirbed wordt in de Ikebana bloemschiktechniek gebruikt om de bloemen en het groen op vast te prikken. Hij bestaat in verschillende maten, is rond of rechthoekig van vorm en heeft altijd een zware bodem met daarin verticaal omhoog staande pinnen of spijkertjes. Ikebana is een Japanse kunstvorm die zich bezighoudt met het schikken van bloemen waarbij de Kenzan vaak wordt gebruikt om een mooie compositie van bloemen te maken.

Wij hebben ons hier verder niet in verdiept en zijn zeker geen Ikebana experts maar vinden de Kenzan of bloemsteekbol een super handig hulpje!
Handig omdat we onze bloemen en takken er gemakkelijk en in ‘onze’ eigen stijl op vast kunnen prikken.
En in het Japanse gezegde:

Happiness is to hold flowers in both hands!

konden wij ons wel vinden ..

Konden we voorheen voor onze bloemen geen schaal, kom of vaas met een wijde hals gebruiken? Dat kan met de bloemsteekbol wel !
Het leuke is dat je de bloemen mooi lang kan houden, je hoeft ze niet te kortwieken en ze blijven toch perfect recht op staan.

Bij de linker en rechter foto zijn bloemsteekbollen gebruikt om de Anthuriums in te prikken.

Hoe werkt zo’n steekbol?

Prik de bloemen in de stekels van de bloemsteekbol en maak een mooie compositie van de bloemen. Zet de bloemsteekbol in een mooie kom/schaal enz. en giet wat water in de schaal.
Voor een tijdelijk bloemstuk tijdens een dinertje bijvoorbeeld is het niet nodig de bol in het water te zetten.
Gebruik dan wel sterke snijbloemen, zoals de Anthurium, die niet meteen slap gaan hangen.
Je kan de steekbol nu overal neerzetten waar je wilt!

De Anthuriums moesten er natuurlijk aan geloven!
Eerst een beetje spannend om de prachtige bloemen vast te pinnen op de spijkertjes maar van het resultaat werden wij in elke geval ’happy’ : )

Plaats de steekbol bijv. eens op een mooie dienblad of gebruik een mandje of rotan schaal. Zoals hier tijdens een lente ontbijtje…

Door het gewicht van de bol blijven ze gewoon stevig staan.

Dus ook in een inimini klein kommetje, dit was ons nooit gelukt zonder de bloemuitsteekbol.


En je snapt wij kregen de styling kriebels en probeerden van alles uit met onze bloemsteekbollen.

Zo leuk dat we nu ook eens onze verzameling mooie kommen en mokjes en schalen tevoorschijn kunnen halen om onze bloemen mee te stylen!
Je kan dus echt ‘out of the vase” denken met deze uitsteekbol. Eierdopjes, bowl schaaltjes, puddingvormpjes, glazen en mokjes noem het maar op.

Geeft daarom ook een heel ander sfeertje, leuk voor een feestelijk gedekte tafel, tuinfeestje of zelfs bruiloft?!
Wij zien het wel voor ons in ieder geval en dan deze Anthuriums in de hoofdrol als eye-catcher , wat een prachtige kleuren, wat een feestje!

Wij zijn om, misschien jij ook nu je hebt gezien wat voor een mogelijkheden dit ‘stekelvarkentje’ biedt?!

Een ding is zeker deze Anthuriums zijn stuk voor stuk prachtig en hebben maar weinig nodig omdat ze al zo sierlijk van zichzelf zijn.
Tot slot willen we jullie laten zien dat Anthuriums niet alleen in een strak interieur (of in een vaas) mooie staan . Ook in een wat meer losser, brocante interieur doen ze het goed.

Kies bijvoorbeeld eens voor om een paar Anthuriums in een melk/water kan of fles te zetten.

Eenvoudig maar mooi!

Of maak met slechts één Anthurium en wat groen een simpel, fijn boeketje.

En ja, deze Anthuriums doen het lang, super lang zelfs soms wel tot drie weken, dat betekent extra lang plezier van deze ‘happy flowers’!!

Voor de beste (verzorgings) tips en meer info over de prachtige Anthuriums die we in dit blog gebruikten kijk je op anthuriuminfo.com
Daar is nog genoeg andere inspiratie te vinden om zelf met deze bloemen aan het stylen te gaan!

Happy Monday!!

Liefs Lee & Tine.