Oh wat fijn! om elk bochtje een modderpoel en blije honden! we liepen samen met onze Golden de natte neuzen route in het hondenlosloopgebied Het Leesten vlakbij Apeldoorn. Natuurlijk had ik de camera mee!

kom nou!

Voor deze heerlijke wandeling van ongeveer 3,5 km stel je de navigatie van de auto in op het startpunt van Staatsbosbeheer: natte neuzen route

De natte neuzen route is in het natuurgebied Het Leesten vlakbij Apeldoorn. Je komt aan op een grote parkeerplaats, houd links aan. De route begint ook aan de linkerkant van het terrein en is te herkennen aan deze paaltjes.

Het feest kan beginnen! We liepen deze wandeling voor de eerste keer en kwamen natuurlijk alleen maar happy hondjes tegen. Katie werd er helemaal hoteldebotel van . Ik kon nauwelijks een ‘rustige’ foto schieten! haha en om elke hoek en bocht een heerlijke modderpoel om even in af te koelen. Wat een plezier.

Ja we lopen nog helemaal goed! Kijk dat koppie nou, wat een lieverd..

Echt de moeite waard om even naar dit losloopgebied toe te gaan! en niet alleen leuk voor honden maar zeker ook voor hondenliefhebbers en wandelaars. De natte neuzen route is ongeveer 3,5 km maar is ook uit te breiden met een route in het hondenlosloopgebied aan de andere kant van Het Leesten.

Route staatsbosbeheer startpunt

Als we naar een nieuwe plek gaan om te wandelen nemen we altijd iets extra lekkers mee voor Katie als beloning. Zodra ze weet dat we iets heel lekkers hebben zal ze ons niet zo snel vergeten, hihi.

Deze no bake balletjes maak je in tien minuutjes!

no bake hondensnacks

Katie vindt ze zooooo lekker! terwijl ik de balletjes rolde stond ze al te kwijlen naast me 😉 Het is volgens een Amerikaans receptje, met cups maten. 1 cup is 250ml. Aangezien ik vaak Amerikaanse receptjes maak heb ik ooit eens van die cup maatlepels aangeschaft. Heel handig natuurlijk.

wat heb je nodig:

  • 3 cups havermout
  • 1 cup pompoenpuree
  • 1/4 cup melk
  • 1/4 cup natuurlijke pindakaas zonder suiker en zout
  • blender of zo’n kleine keukenmachine

Kook de pompoen gaar en prak alvast een beetje. Doe alle ingrediënten tegelijk in de blender/mixer. Het wordt een plakkerig geheel! met wat vochtige handen draai je er ongeveer 25 balletjes van. Wij deelden wat aan de buurhondjes uit, maar je kan ze ook invriezen en telkens voor een speciale wandeling of oefening tevoorschijn halen.

Het is nog een weekje meivakantie! Dit vinden jullie vast heel leuk om even te doen. Veel plezier vast!

Neusje van Katie!

Xx Tin