Jaaa het is nu echt zomers weer, heerlijk hé gewoon zonder jas naar buiten en lekker buiten je lunchje eten! Geniet van deze mooie maandag. We vouwden dit weekend tropische palmblaadjes die het nog zomerser maken.

palmblaadjes vouwen voor een tropische vibe!

Wat heb je nodig:

  • een rol Kraft papier
  • kraftkleurig tape
  • droge grassen
  • bamboestokjes van ca. 40 a 50 cm (intratuin)
  • schaar

Teken met potlood een eenvoudige vorm (zie foto 2) teken meerdere vormen en teken ze ook wat afwijkend van zodat je wat verschillend blad krijgt. Vouw de vorm door midden en vouw vanuit het midden dus eerst de ene helft van de vorm om en om, dan de andere helft (foto 3) Misschien ken je het om en om vouwen nog van je kinderjaren. Op foto 4 zie je het resultaat als je uitgevouwen bent.

Knip een stukje van de onderkant of zodat je een rechte onderkant hebt. Nu heb je een groot blad en een klein blad (foto 5). Pak de hoeken van de onderkant naar elkaar toe (foto 6) en je hebt een blaadje.

palmblaadjes

Pak een stevige stengel van het gedroogde gras en steek deze een stukje tussen de vouwtjes. Plak het met het bruine Kraft tape vast , (de tape is wat matter (bouwmarkt) Op de vouwtjes knip je het blaadje in voor het echt palm effect. Hoeft natuurlijk niet bij allemaal het leukst is als ze allemaal wat verschillende lijken. Zie foto’s hieronder.

palmblaadjes

En mooie grote bladen! De vorm teken je dan wel bijna zo groot als de breedte van de rol papier. Probeer verschillende maten uit. Dat staat leuk!

Combineer met droge grassen in de vaas. Dat staat zomers.

Deze grotere bladen zet je op bamboestokken. Deze stokjes kocht ik bij de intratuin, bedoelt om bij planten te zetten.


De grote flessen heb ik uit een kringloopwinkel, mooi he! ik heb ze al heel lang maar blijven prachtig. Op de foto lijkt het misschien niet zo maar ze zijn echt groot! Je kunt de blaadjes natuurlijk ook met z’n allen in een grote wijde vaas zetten of in een stoere bloempot op de vensterbank. En ik vind het altijd grappig om iets op de wand te plakken met tape!

palmblaadjes diy

Een mooie zomerse maandag allemaal! Xx Tin