Ze stonden er al een hele tijd! De rollen schapenhekjes die ik kocht om langs het hek van ons balkon vast te zetten. Dit weekend was het zover!

schapenhekjes op je balkon

We hebben echt een heel mooi groot balkon bij ons appartement! Lekker ruim voor veel potten, een leuke sidetable en een bank. Hoewel bijna alles wit is mocht het sfeertje toch wat luchtiger. Ja daar ben ik heel gevoelig voor. Als het zwaar en strak gaat aanvoelen dan moet daar verandering in gebracht worden!

En ja hoor! ik zag die rollen schapenhekken staan bij de bouwmarkt en wist het: deze zouden om het hek van het balkon bevestigd worden. Ik laadde er twee in de auto en juist terwijl ik ze kocht werd het de volgende dag stormachtig weer en voor ik het wist stonden ze er een paar weken. Maar ik wist zeker dit wordt heel leuk. En ik ben echt blij dat ik het heb gedaan!


Aan lege glazen flesjes maakte ik een beugeltje van ijzerdraad zodat die, hoe idyllisch, aan het hekje kunnen hangen om telkens andere geplukte bloemen in te doen.

courgette in pot

De courgettes die ik in maart zaaide deed ik in terracotta potten. Een courgette plant wordt snel heel groot dus doe maar 1 plant in een pot anders zitten ze elkaar in de weg!

courgette in pot

In de tuin van ons vorige huis had ik op het terras ook courgetteplanten in pot en die deden het daar heel goed! de hele zomer lekkere courgettes in de salade. Dus waarom niet ook op balkon?!

En heerlijke kruiden mogen ook niet ontbreken!

tijm, rozemarijn, munt en basilicum
De olijfbomen die ik meenam vanuit ons andere huis heb ik in een groepje gezet.

Ja we hebben daar zo’n gaaf plekje!

happy monday

Heb jij je tuin of balkon of ander buitenplekje al summerproof gemaakt?

Veel plezier deze zomer en hopelijk lekker veel buiten!

Happy monday! Xx Tin