Mmm, zijn jullie ook zo gek op smeerseltjes en dipjes? ‘k Vind het leuk om ze zelf te maken en nu kwam ik een lekker hummusreceptje van Donna Hay tegen. [Wat heeft zij toch altijd fijne, eenvoudige ideetjes] Een groene hummus!

Wat heb je nodig:

  • kikkererwten [blikje van 400gr, wel afspoelen en uitlatenlekken]
  • feta [200gr in blokjes snijden]
  • lekker handjevol spinazie [geblancheerd]
  • handjevol koriander [Donna maakte dit recept met dille, ik heb koriander gebruikt]
  • handjevol geroosterde pijnboompitjes
  • twee eetlepels pindakaas [want ik had de tahini niet meer in huis, tip van Jamie Oliver]
  • twee eetlepels citroensap
  • peper en zout

Dit alles met de staafmixer of foodprocessor tot een mooi glad dipje maken. [Tijdens het mixen even proeven of je genoeg peper en zout en citroensap hebt toegevoegd].

Serveer het op een bord of in een wijde kom en doe er nog lekker wat extra vergine olijfolie overheen en wat extra pijnboompitjes en koriander! Ook lekker op een geroosterd boterhammetje.

Happy days! 🙂 Tin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren