Wij gaan aan de gezonde chips, hoor! knisper de knisper! en dan een beetje rozemarijn zout erop.. Heel lekker en gezond als tussendoortje.

groentechips

Hebben jullie al herfstvakantie? dan is dit even een heel leuk receptje om te maken! Omdat er een hete oven aan te pas komt is het misschien niet heel geschikt om de kinderen dit alleen te laten doen, maar samen schillen en op het rooster leggen én opeten is wel zo gezellig!

Zorg voor wat pastinaken, winterwortels en bietjes, een dunschiller en chipjes maken maar! En vergis je niet: een pastinaak is zo lekker!

Wat heb je nodig voor groentechips:

  • 2 pastinaken (die witte op de foto ;-))
  • 2 winterwortels
  • 2 rauwe bietjes
  • oven met rooster/bakplaat zonder bakpapier
  • dunschiller
  • zeezout en eventueel rozemarijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de groenten heel dun met de dunschiller. Schil ze over de lengte voor zo’n leuk speels effect of hoe je ze wilt hebben. Maar schil ze heel dun. Anders worden ze niet krokant.

Het beste werkt een rooster.

Leg dus de groenten op het rooster en bak ze ongeveer 15min á 20min. Wortel heeft vaak iets langer nodig dan 15min. Heb je geen rooster leg ze dan gewoon op de bakplaat maar dan zonder bakpapier eronder. Het bakpapier houdt ze een beetje zacht en dat willen we niet. Heb je ze op de bakplaat keer ze dan halverwege even om.

Worden de puntjes te snel bruin dan kan je er een velletje bakpapier bovenop leggen ter bescherming.

Eventueel besprenkel je ze vooraf met wat olie maar ook dat met mate want anders worden ze niet zo krokant.

Blijf erbij! als de groente in de oven is, want het gaat hard omdat ze dun zijn. Kijk je op het laatst even niet of gaat de telefoon (zoals bij mij) dan zijn ze ineens zwart!!!!

Als ze klaar zijn laat je ze afkoelen op een schaal of op het rooster. Maar leg ze niet op een papiertje. Tijdens het afkoelen worden ze knapperig.

groentechips

Meng in een kom wat zeezout met de kruiden die je lekker vindt om eroverheen te strooien. Zout met rozemarijn fijnmalen smaakt heel goed over de groentechipjes. En heb je nog een dipje in de koelkast dan dip je daar je chipjes in!

groentechips, pastinaak, winterwortel en bietje
groentechips

Heb je chipjes over dan worden ze na een tijdje wel zacht. Piep ze dan weer even op in de oven!

Gezellige week allemaal!

Xx Tin