We hebben weer een mooie beschrijving gevonden voor een ster! Sterren horen bij kerst, vind je niet?! en dus gingen we meteen dit weekend aan de slag.

origami ster 7 punten op de werkwijze van origami 8 point star

Wat heb je nodig voor een origami ster:

  • origami papier of papier van dezelfde dikte als origamipapier, wat verschillende formaten papier is ook leuk! 7 vierkante velletjes per ster
  • een vouwbeentje kan handig zijn
  • touwtje om de ster op te hangen

Het is eigenlijk een heel eenvoudige ster om te vouwen. Alle 7 punten worden apart gevouwen en stuk voor stuk in elkaar gezet zodat het een ster gaat worden.

Er zijn wel 1 of 2 stappen die iets ingewikkelder zijn, dat is de laatste stap -voordat er een punt af is – en het in elkaar zetten kan ook een beetje een gepruts zijn. Gewoon niet haastig werken! šŸ™‚

Ik gebruikte deze tutorial en deze tutorial om de ster te maken. Ik vouwde alleen 7 punten ipv 8. Met minder punten blijft de ster niet goed in elkaar zitten. Dit is een bekende origami ster er zijn best veel tutorials, google eens op 8 point star origami of nordic star origami.

De foto’s maakte ik in het bos vlakbij waar we wonen! daar heb ik ze niet laten hangen, hoor! šŸ˜‰ ik ga er thuis nog even een mooi plekje voor zoeken. Misschien wel boven de eettafel en dan nog een paar erbij. Gaan jullie ze ook maken?

Happy monday allemaal! Xx Tin