We zitten middenin de gezelligste maanden van het jaar…maar brrrr het is
wel koud en nat hoor!!
Gelukkig is het binnen wel warm : ) De héle stapel warme plaids kwam weer tevoorschijn. Ieder zijn eigen favoriet…en natuurlijk maken we het extra gezellig.Zèlfs al een beetje kerst, hier en daar kerstgroen en we probeerden alvast die overheerlijke witte kerstchoco uit!!  Sinds we de lactose vrije melk ontdekt hebbben vinden we het heerlijk om zelf chocomel te maken het is zó simpel. Gewoon een litertje melk opwarmen en wat chocolade smelten in de hete melk . Extra puur of romige melk…maar deze met witte chocolade is op dit moment favoriet!
Deze witte kerstchoco heeft eigenlijk niks meer nodig maar voor de lekkere trek is zo’n simpel  bladerdeegsterretje (een kleintje of een iets grotere ; )er gezellig bij !

Eerst even het makkelijke receptje van de witte chocolademelk.
Witte chocolademelk met anijs
tussendoortje voor 4 personen , bereidingstijd ± 15 min .

Ingrediënten
* 1 liter witte melk (naar keuze)
* 4 eetlepels gestampte muisjes of steranijsje
* 100 gram witte chocolade (grof gehakt)
* Snuf zout

Bereiden
1. Verwarm de melk met de gestampte muisjes (broodbeleg) en een snuf zout op een lage stand. (Of de melk opwarmen met een steranijsje.)
2. Klop zodra de melk begint te koken de chocolade erdoor.
3. Goed roeren tot alle chocola gesmolten is en schenk dan in gezellig grote mokken
4. Leg ter garnering zo’n mooi steranijsje erop of bestrooi met cacao

Nu het simpele receptje van de bladerdeegsterren.
Voor de bladerdeegsterretjes heb je natuurlijk bladerdeeg nodig.
Een pakje uit de vriezer met 10 plakjes bladerdeeg is prima!
De baktijd voor deze sterretjes is ± 15 minuten.

Elektrische oven: 210 °C, Heteluchtoven: 190 °C.

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op.
2. Haal de deeglapjes van elkaar en laat ze ±10 minuutjes ontdooien.
3. Verwijder de folie.
4. Vet de bakplaat in of gebruik een bakpapiertje
5. Steek uit elk plakje bladerdeeg een ster.
6. Leg de sterren op de bakplaat en bestrooi ze met suiker of kaneelsuiker en/of amandelen.
7. Bak de sterren in het midden van de oven goudbruin en gaar.
8. Laat ze afkoelen.

Bereidingstip:
We hebben veel verschillende stervormpjes en vonden het zonde om de rest van het deeg wat overbleef weg te gooien. Wij staken met de kleinere vormpjes dus ook nog wat kleine sterretjes uit om het deeg op te maken. Deze konden een paar minuutjes eerder uit de oven. Zo heb je na het bakken een mix van kleine en grote sterretjes voor de kleine en grote trek…bestrooi ze evt. nog met poedersuiker om er sneeuwsterretjes van te maken.

Het was erg gezellig om samen dit lekkere warme drankje uit te proberen. Het bleef niet bij die ene keer want om de witte chocolademelk te maken kan je natuurlijk ook prima de helft van je gekregen chocoladeletter gebruiken!!
Beetje grof hakken en door de melk roeren zodra deze begint te koken…mmmmm
Gezellig op pakjesavond en dan natuurlijk extra gezellig met wat pepernoten, speculaas ,taai of stukje banketstaaf : )Let op de melk is direct uit de pan héél erg heet…maar warm toch echt het lekkerst!!Maken jullie het ook extra gezellig deze maanden? De aankomende blogs nog meer tips en zelfmakers om samen te maken of alvast uit te proberen ….enjoy!!

X Lee

Bewaren