Het weekend is alweer voorbij en de laatste week voor de Kerst breekt aan. Waarschijnlijk een drukke week voor iedereen met allerlei extra activiteiten en misschien ook al wat voorbereidingen voor het Kerstdiner. Over het toetje hoef je alvast niet meer na te denken. In dit blog een overheerlijk recept voor een Kerstdessert.

Want ook wij houden ervan om lekker te eten tijdens de Kerstdagen. Niet dat het daarom gaat natuurlijk maar het is fijn om samen te zijn met Kerst en te genieten. Niks mis mee toch ; ?
Stiekem verheugen we ons altijd het meest op het toetje en ja , we houden van ijs…en laten we nu net een geweldig ijs-recept hebben die je zonder ijsmachine kan maken! We willen hem graag met jullie delen 🙂

Heerlijk gemarmerd cranberry ijs…wij vinden het een heerlijke afsluiter voor een Kertsdiner want we hebben natuurlijk al even voorgeproefd. Je kan het ijs eventueel ook met allerlei andere bessen of bramen maken, net wat je lekker vindt! Wij kozen voor cranberries die smaken er heerlijk fris bij en zijn zo lekker Kersterig (is dat een woord? ; )
Een perfect Kerst toetje die je van tevoren kan maken want het ijs blijft in de vriezer minstens een week goed! Geen stress dus op het laatst. En als je hem in je mooiste bakblik maakt kun je hem eventueel zelfs daarin presenteren…wij haalden onze goudkleurige tevoorschijn.
Natuurlijk kan je hem ook mooi presenteren op een (taart) schaal want het is echt een mooie ijstaart. Haal hem ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer zo is het ijs makkelijk schepbaar.

Deze gemarmerde cranberry ijstaart is voor ongeveer 6-8 personen (ruime porties)

Ingrediënten

500 g cranberries (2 doosjes à 250 gram uit de vriezer AH /Jumbo)
Blik gecondenseerde melk met suiker (ca. 400 g)
500 ml slagroom
30 g meringues
Evt.poedersuiker

Bereiding

Laat de cranberries wat ontdooien zodat je ze makkelijker kan pureren met de staafmixer.
Pureer ze samen met 3 eetlepels van de melk. Bewaar enkele cranberries voor de decoratie.
Eventueel naar smaak nog wat poedersuiker erdoor roeren want cranberries zijn best zuur. Niet teveel want het moet wel lekker fris blijven! Klop de rest van de melk met de slagroom en vanillesuiker tot een stevige crème.
Breek de meringues grof en roer ze door de room.
Giet het beslag in een ronde vorm, het liefst een springvorm, van 24 cm.
Ben je van plan om de ijstaart direct vanuit het bakblik te serveren gebruik dan de mooiste die je hebt!! Doe het cranberry mengsel in kleine beetjes erbij en roer het door tot een gemarmerd beslag. Zet het minimaal 3 uur in de vriezer.
Neem de vorm 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Het ijs is nu makkelijk schepbaar.
Je kan de ijstaart ook uit de vorm halen en op een mooie schaal presenteren. Garneer het ijs met een paar losse cranberries.Bevroren cranberries zijn trouwens ook ideaal om je drankje te koelen…staat meteen gezellig in je glas met een takje rozemarijn als decoratie.

 

Wij vinden het een makkelijk recept en ideaal om samen met véél mensen van te genieten…je maakt er voor een hele grote groep namelijk net zo makkelijk twee. Zó klaar en je kan ze vandaag eventueel al maken. Handig toch?

Maak er dan bijvoorbeeld een bramen of aardbeien variant bij…voor een heerlijke Kerst!

Enjoy…liefs Lee.

Bewaren