Perziken met kokosroom

Dit simpele kleurrijke gerechtje staat zó op tafel mits je de juiste voorbereidingen treft, het zijn net omgekeerde eitjes toch?             Ze zijn zó gemaakt en lekker romig met een crunchy bite door de pistache nootjes. Hier zijn bloemen (witte dille) gebruikt voor het decoreren van de bordjes en de schaal…ze zijn niet eetbaar dus vertel dit wel aan je tafelgenoten ; )

Ingrediënten

1 blik perziken
1 blik kokosmelk
zoetstof naar keuze (bijv. vanillesuiker, poedersuiker of zoetstof)
ongezouten en gepelde pistache noten

Voor een extra Lente touch gebruik je een mooi bloemetje bijv. Ammi malus (ook wel witte dille, witte kantbloem of Groot akkerscherm genoemd).

Bereiding:

Het belangrijkste van dit recept is dat je het blik kokosmelk een nachtje ervoor (minimaal 12 uur) in de koelkast te zetten .  Het water en de room moeten gaan scheiden en dat gebeurt alleen als het koud genoeg is. Doe je dit niet dan kan je de room niet opkloppen en blijft het veel te dun. Zet het blik daarom op de koudste plek in de koelkast en schud het blikje niet! Daarna is het eigenlijk nog alleen maar een kwestie van de room opkloppen en evt. zoeten.
Daarna kan je deze heerlijke romige kokosroom met een lepel in de holtes van de perziken scheppen. Laat van tevoren de perziken goed uitlekken en snij een heel klein stukje van het onderkantje af zodat de perziken niet gaan glijden op de bordjes of schaal.

Voor een lekkere crunchy bite garneer je de perziken met wat gehakte pistache noten.Een heerlijke traktatie en fijn voor alle slagroom lovers, ook met lactose allergie, want deze kokosroom is lactose vrij en een fijne guilty free variant.
Smaakt niet alleen lekker bij fruit zoals deze perziken, nectarines of gegrilde ananas maar ook bij allerlei taartjes, cake, koek en natuurlijk op toetjes.