Gekleurde bietencarpaccio met kaas en rode bietenpesto.

Ingrediënten carpaccio voor een mooie schaal vol:
2 chioggia bieten
2 gele bieten
plakken kaas naar keuze (bijv. kruidenkaas)
gemengde sla naar keuze

Ingrediënten rode bietenpesto:
2 voorgekookte bietjes
30 g pijnboompitten
20 gram ongezouten cashewnoten
30 g Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
7 eetlepels olijfolie extra vergine
zeezout

Extra benodigdheden:
Mandoline of kaasschaaf
Uitsteekvormpje of glas voor de kaas
Mortier met vijzel of staafmixer om de pesto te maken

Bereiding bietencarpaccio:
Was de bieten en verwijder rare plekjes.
Schaaf de bieten in heel dunne plakjes met de mandoline of kaasschaaf.
Steek rondjes uit de kaas ongeveer dezelfde grootte als de bietenrondjes.
Leg dakpansgewijs afwisselend de bieten en kaas op een groot rond bord.
Leg een een volle hand gemixte sla in het midden van je bord.

De rode bietenpesto :
Snij de rode bietjes en de teentjes knoflook in kleine blokjes en maal en meng samen in de mortier.
Maak de pijnboompitten en cashewnoten fijn met de vijzel en meng met het bietenmengsel..
Rasp de parmezaan erboven en voeg naar smaak wat zeezout toe en giet en meng er de olijfolie doorheen.

Verdeel wat pesto over de bietencarpaccio en de gemengde sla voor een extra Lente touch wat eetbare bloemen.
Rasp er tot slot nog wat extra parmezaan over en sprenkel er wat extra verdien olijfolie over.
De rode bietenpesto is ook erg lekker op stokbrood opf platbrood bij lunch of borrel.

Tip: je kan ook alle ingrediënten voor de pesto in een hoge beker doen en met de staafmixer tot een gladde pesto maken.  Breng de pesto op smaak met eventueel wat versgemalen zeezout.

Is het geen plaatje? Een èchte kleurexplosie op je bord ; )