Wortelfrietjes.

De vrolijke oranje kleur van de wortel staat mooi op een Lente tafel. Eet ze als franse frietjes en je weet zeker dat je iedereen
aan deze groente krijgt. Heerlijk knapperig!

Ingrediënten
500 gram wortelen (winterpeen of gewone geschrapte wortelen)
1 ei
8 eetlepels parmezaanse kaas
peper
peterselie voor garnering

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de 500 gram wortelen in dunne franse frietjes.
Pak 2 borden breek in één bord een ei en klop los.
In het andere bord schep je 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas.
Haal vervolgens de wortel door het ei en vervolgens door de geraspte kaas.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Doe dit bij alle frietjes en strooi er op het laatst vers gemalen peper over.
Schuif de plaat in het midden van de voorverwarmde oven . Na ongeveer 15 minuten zijn de frietjes lekker knapperig garneer met de peterselie en geef er een lekkere mayo bij.

Tip: neem bijvoorbeeld heerlijk romige yohurtmayo met wat kruidige alfalfa.

Voor een complete maaltijd maak je er een lekker gegrild visje bij (of vissticks voor de kids).

X Lee.