Oh wat zijn we toch dol op pompoenen!
Je kunt er zo lekker mee koken zowel hartig als zoet en Lee maakte er vorig jaar vrolijke lichtjes van. Weet je nog?
Deze week bakte ik eens een pompoencake…
Regelmatig staat er een pompoensoepje op het menu of rooster ik partjes in de oven om in een salade te doen. Maar in een cake had ik pompoen nog nooit verwerkt!
Het is een heel gezonde cake, dat stond boven aan het briefje waar ik ooit dit receptje eens heb opgeschreven. Een dikke zoen voor het leuke receptje van wie ik het heb gekregen, maar ik weet niet meer van wie?!?!?
Wat heb je nodig:
- 400 gram pompoenvruchtvlees
- 250 gram speltmeel
- 100 gram rozijnen
- 3 eieren
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 zakje bakpoeder (16gram)
- 1 zakje vanillesuiker
Eerst kook je de pompoen lekker zacht. Afgieten en laten afkoelen.
Mix de pompoen in blender samen met de rozijnen, de eieren en de vanillesuiker tot een glad mengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de speltmeel, bakpoeder kaneel en koekkruiden door elkaar en voeg het pompoenmengsel hier aan toe. Mix dit goed met een garde door elkaar.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak de cake in 40 minuten gaar.
De topping is er wel echt heel lekker op!
Voor de topping:
- 100 gram creamcheese (kan light van Philadelphia)
- 50 gram kwark
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel honing
- 20 gram gehakte pecannoten
- (eventueel wat extra poedersuiker)
Mix gewoon alles door elkaar, hou wat pecannootjes achter om op het laatst nog over de topping te strooien. De topping erop doen is het allerleukste, hou je in, wacht totdat de cake goed is afgekoeld.
Echt zo makkelijk en heerlijk!
Bekijk dit leuke lichtjesfeest van Lee nog even. Dit maakte ze vorig jaar van de uitgeholde pompoentjes.
TE LEUK, toch! Ik dacht toch nog een keer laten zien. Hier is de link naar de hele blogpost.
Ook kan je een heerlijk kaasfonduetje er in serveren.
Ok, gelukkig duurt de herfst nog even, dus alle tijd om mooie dingen te maken van pompoen!
heb je een overheerlijk pompoenreceptje laat je het me weten?
Happy Monday!! xx Tin