Zo fijn om op zondag lekker thuis te zijn! Er pruttelde van alles op mijn fornuis, waaronder een pannetje pompoensoep en een kannetje kaarsenwas, niet doorelkaar te halen natuurlijk 😉 Ik ben zo’n typje en mijn zus ook, dat we het best presteren om vanalles doorelkaar te doen! Natuurlijk moeten er ook foto’s komen van die kaarsenkopjes dus mijn fotocamera ligt ook op het aanrecht, om je even een idee te geven hoe het er dan aan toe gaat.

We gingen weer aan de slag om zelf kaarsjes te maken, elk jaar vaste prik in november! dit keer vulden we mooie kopjes met de sojawas.

Om te beginnen koos ik allemaal witte kopjes die ik bij elkaar gescharreld heb van oma, de kringloop of een zielig kopje die nog over was uit een setje van 4. Andere jaren vulde ik glazen potten en dit jaar leek me dit een leuk idee! Anders staan ze toch maar wat in de kast.

Ik vind het fijn om met soja was te werken en de soja was is ‘schoon’ en walmt je kamer niet zwart, goed he! Een paar drupjes heerlijke geurige olie heb ik ook toegevoegd, dit keer white tea! Voor een volledige werkbeschrijving ga je naar deze link: SOJA WAS DIY

hieronder zie je de vloeibare was net in de kopjes geschonken, de was koelt nu af en gaat stollen… met de knijpertjes aan de lont houd je het lontje op zijn plek.

Als de was wit is, dan is het gestold en knip dan pas de lonten af. Versier de kopjes als je ze bijv. kado gaat geven met een gekleurd lintje voor het heuse ‘you are my cup of tea’ gevoel!

Heb je nu niet van deze sierlijke oma kopjes, je moet eens in een kringloopwinkel kijken, het ontploft er van de oma kopjes! Zo heelveel bij elkaar op een tafel staat het ontzettend leuk, maar kado geven is minstens zo leuk

De wasvlokken, de lonten en de geurolie heb ik online besteld bij SOY-WAX

Veel fun ermee als je het gaat uitproberen,

Happy Monday, Tin!