Happy monday koekenbakkertjes! dit zijn de lekkerste pietjes van het land!

Alhoewel kruidnootjes of pepernoten wel echt bij het Sinterklaasfeest horen vinden wij deze kruidige Pietjes te lekker om niet te maken! Het recept is een oud koekjes receptje uit de Delicious maar wij hebben er onze eigen draai aan gegeven door er lekker wat koek- en speculaaskruiden aan toe te voegen.

Wat heb je nodig voor de Pietjes:

  • 175 gram suiker
  • 130 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 280 gram bloem
  • half zakje bakpoeder (dr oetker)
  • pure chocolade en snoepkraaltjes (afwerking)

Meng de suiker met de zachte boter met een mixer. Als het goed gemengd is voeg je de koek- en speculaaskruiden toe, het ei en de vanillesuiker. Weer goed mengen.

Voeg nu de bloem en de bakpoeder toe. Het fijnst werkt het als je het beetje bij beetje doet.

Meng goed met een spatel of pannenlikker, vorm dan met je handen een bal van het deeg. Laat het deeg 10 min. rusten in de koelkast met wat vershoudfolie erom.

Ondertussen zet je de oven aan op 200 graden!

Het deeg is goed voor zeker 20/25 koekjes. Ligt er natuurlijk aan hoe groot je ze maakt maar op de foto zie je de grootte van het glaasje, dat ik gebruikte als vormpje voor het gezichtje.

kerf er met een mesje een mondje in en prik met een satehprikkertje de oogjes neusje en oren in.
houd het zo eenvoudig mogelijk! 10 minuutjes in de oven!
verwarm een halve pure chocolade reep au bain marie en dip daar de gebakken koekjes in. Maak de kapsels en evt een baardje door het koekje er een klein beetje in te dippen, echt een puntje maar!
Laat de gedipte koekjes/chocola stollen op een bakpapiertje en versier ze, als de chocola nog niet gestold, met de spikkels! Bij de bakafdeling in de supermarkt heb je verschillende kleuren.
De lekkerste Pietjes van het land!

Gezellige week allemaal!

Happy monday, liefs Tin