Als je zusje bijna jarig is en ze houdt van chocola en bloemen dan maak je lente chocolaatjes voor haar! Heerlijke chocola met een mooi eetbaar bloemetje erop. Omdat ik haar door de weeks niet zie op haar verjaardag stuurde ik ze op.

chocola met eetbare bloemetjes

Dit is weer zo leuk om te doen! En lekker! heb jij weleens eetbare bloemetjes gehad? Hoe ga je als eerste te werk:

  • Bloemetjes bestellen bij eetbarebloemenshop.nl

o ja, Even vooraf voordat je de bloemetjes besteld. Mocht je de chocolaatjes willen opsturen bedenk dan dat de eetbare bloemetjes 4-5 dagen houdbaar zijn. Maak de chocolaatjes dus meteen als je de bloemetjes ontvangt. Aangezien de post in het weekend en op maandag vaak niet bezorgt zou het heel jammer zijn als de chocolade met de mooie bloemetjes erop ergens liggen te verpieteren in een postzak op het postkantoor. Dus wil je ze opsturen, stuur ze dan op z’n laatst op woensdag/donderdag naar degene die je wilt verrassen.

Ik bestelde de pastelmix bij de eetbarebloemenshop!

eetbare bloemetjes

Een muffin-blik voor mini muffins is handig om je papieren cupjes in te zetten, je kan ook alleen kleine papieren cupjes gebruiken. Doe er dan wel een aantal in elkaar want hier komt de warme chocolade in. En anders gaat de warme chocola alle kanten op als je maar 1 cupje gebruikt.

Laat een extra grote pure chocoladereep au bain Marie smelten. En vul de papieren cupjes. Het is handig als ze in een muffinblik staan maar is niet noodzakelijk. Pak een steeltje van het bloemetje en steek het in de nog warme chocola. Druk niet aan want het is mooi als het bloemetje er bovenuit steekt.

eetbare bloemetjes in witte chocola

Via deze link op ons blog kijk je hoe je de chocola au bain Marie laat smelten.

Laat de chocolaatjes stollen en stuur je ze op dan kan je ze het beste verpakken in de verpakking die de eetbarebloemenshop gebruikte toen je ze kreeg.

Wat heb je nodig:

  • eetbare bloemen
  • extra grote pure chocolade reep (voor ongeveer 13 chocolaatjes)
  • witte chocola is ook mooi, kijk wat je leuk vindt.
  • minimuffin blik (optioneel) Blokker
  • minimuffin papieren cupjes, Blokker
eetbare bloemetjes pastelmix

Wat ziet dat er lief uit, he?! Heel leuk om deze te maken, een echt plaatje!

Happy birthday lieve Lee! geniet van de chocolaatjes xo Tin