Ken jij ze ook? van die lieve mensen in je omgeving die echt een zonnetje zijn. Lieve zussen en collega’s waarvan je prachtige bloemen krijgt, een aardige buurvrouw, leuke foto’s over de whatsapp van een schattig neefje. Dat inspireert om een vrolijke DIY te maken. Een zonnetje in huis!

zonnetje in huis
zon weven

Het zonnetje in huis weven we met allerlei soorten garen. Wol, katoengaren, macrametouw. Zelfs een reepje stof is mooi ertussen door.

Je zet het garen op de cirkel, door eerst het begin van het garen op de cirkel te knopen en zo over te steken naar de andere kant. Weer terug naar het begin en steeds zo’n 5/6 cm er tussen laten. Totdat je de cirkel om bent. Het einde van het garen knoop je in het midden om alle stralen heen zodat je een echt middelpunt krijgt.

zon weven

De bekendste weefmethode is om en om. Dus eerst bovenlangs en de volgende onderlangs.

Wat ook kan: Zoals je bij de gele draad ziet en bij de tweede foto de beige draad, haal je het draad over de straal heen en boven langs door naar de volgende straal, weer een lus eromheen en weer bovenlangs naar de volgende.

In plaats van 1 streng kan je ook wel 4 strengen bij elkaar pakken. Zo krijg je meer reliëf in je werk.

Varieer met verschillende soorten garen. Dat lijkt superleuk! En wil je meer variëren met de weefmethode, je weet het, allemaal te vinden op Youtube 🙂

zonnetjes in huis!

Vul gewoon een hele wand vol! De cirkels van bamboe kocht ik bij Dille en Kamille. Bij Pipoos zijn ook ijzeren ringen verkrijgbaar. Als het maar een cirkel is!

prik er gewoon een leuk bloemetje tussen!

Hele fijne, zonnige maandag voor jullie! Xx Tineke