Dit is dus zooo heerlijk! een cake tussen een cheesecake en gewone cake in! En met die framboosjes erdoor houden we de zomer nog even vast.

ricotta frambozen cake

Vinden jullie het ook zo gezellig om in het weekend wat te bakken. En als ik niets kan bedenken of vinden op Pinterest (hoe gek) dan komt mijn oude bakschriftje weer tevoorschijn. Volgens mij is dit een receptje uit een ‘oude’ Living. Dat was zo’n leuk magazine!

Wat heb je nodig voor deze smeuïge ricotta cake:

  • 250 gram suiker
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • rasp van een halve citroen
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 150 gram bevroren frambozen
  • springvorm van 24 cm

Zorg dat alles op kamertemperatuur is en vet de bakvorm in, met evt een bakpapiertje op de bodem.

Mix de suiker en boter luchtig en voeg éen voor éen de eieren toe. Mix met de mixer op lage stand.

Doe nu de citroenrasp en ricotta erbij en mix totdat het een glad beslag is.

Voeg als laatste beetje bij beetje het bakmeel toe en doe nu het snufje zout ook erbij.

Mix tot een mooi geheel. Spatel als laatste de bevroren frambozen door het beslag en giet het beslag in de springvorm.

Bak de ricotta cake 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Nog even een paar mooie plaatjes om jullie te laten watertanden!

ricotta frambozen cake
bestrooi met wat poedersuiker en wat verse frambozen
lekker met een groene frambozenthee van Clipper

en, gaan jullie ‘m ook maken!? het is een verrassend lekker cakeje!

Xx Tin