Marshmallow’s wie kent ze niet, of liever gezegd wie lust ze nou niet?
Het is ook nog eens leuk om ze te maken, mijn boys zijn fan!
Gezellig met z’n allen roosteren boven een vuurtje.
Heerlijke goudbruine en knapperige marshmallow’s die van binnen nog lekker zacht en kleverig zijn.
En dan als hamburgers tussen biscuitjes stoppen en oppeuzelen. MMMM…

Heerlijke verwennerij natuurlijk. Maar heb je even geen tijd om een vuurtje te maken.
Regent het buiten pijpenstelen of heb je geen brandhout? Dan is deze marshmalow-choco dip een heerlijk en
makkelijk alternatief om binnen te maken. Geschikt om een heleboel mondjes te vullen dus ook leuk op een feestje!!

Wij maakten deze dip afgelopen weekend toen we verkleumd van het spelen in de sneeuw, binnen kwamen.
Even opwarmen met wat lekkers. De jongens vonden het leuk een handje te helpen …dus binnen no time konden we smikkelen.

Het was een spontaan idee die ik een keer op Pinterest was tegen gekomen en waar ze de dip
met Graham crackers naar binnen werkten. Helaas had ik die niet in huis ; )
Ook had ik geen Maria of thee-biscuitjes in mijn voorraad kast liggen.
Wat had ik dan wel? Twee pakken naturel soepstengels!! Ook best handig om te dopen in de heerlijke dip
en moet zeggen het smaakte naar meer.

Zo maak je het:

– pak een ovenschaal
– verdeel gelijkmatig wat chocola op de bodem. Breek een reep in stukjes of gebruik smelt chocola.
Wij gebruikten wat chocolade druppels en nog wat overgebleven chocolade letttertjes .
– leg hierop de laag marshmallows zodat alles bedekt is.
– schuif de schaal ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (150 graden)
– als het er mooi goudbruin uitziet is het klaar en kan het uit de oven.
– pas op!! De schaal en inhoud is heet misschien even een paar minuutjes laten afkoelen
voordat je aanvalt : )
– na ongeveer 2-3 minuutjes is de dip wat afgekoeld en kan je lekker gaan dopen met je soepstengels!!

Enjoy : )

 

Bewaren