Het stond al even op m’n leuke to-do lijstje een flowercloud /bloemenwolk maken. En dan niet eentje van een mega formaat maar een bescheiden bloemenwolkje die je gemakkelijk overal kunt ophangen.
Nu de hortensia’s in bloei staan leek me dat een prima moment om eens uit te proberen….Voor het plaatje deed ik de bloemen even in mijn gave rotan rugtas die ik voor moederdag kreeg, ben er zó blij mee : )

Benodigdheden:
Kippengaas
Kniptang
Verse of gedroogde bloemen
Touwtje om de bloemenwolk aan op te hangen
(Bloemen)schaartje

Kleuren
Het kippengaas had ik al in huis . Naast de hortensia uit eigen tuin kocht ik er nog wat gipskruid in twee kleuren bij, wat paars/blauwe Statice /Limonium en wat korenbloemetjes. Al had ik liever juffertje in het groen gehad omdat deze mooier indroogt en een wat nonchalanter resultaat geeft. Maar helaas hadden ze die niet op de markt en in de bloemenwinkel.

Omdat mijn hortensia’s in de tuin blauw/paarsig zijn koos ik kleuren die hier mooi mee matchen. Maar je kunt natuurlijk alle kleuren gebruiken die je wilt. Zo lijkt het mij ook erg mooi om eens eentje te maken in mooie wit/groen tinten of in apricot /oranje kleurtjes.
Kies in ieder geval voor bloemen die mooi indrogen. Hieronder volgt het stappenplan om zelf een bloemenwolk(je) te maken.

Stappenplan
Stap 1: Bedenk welke vorm en formaat bloemenwolk je wilt maken en verzamel bloemen die mooi indrogen. Je kun ook droogbloemen gebruiken. Voor een klein formaat bloemenwolkje, zoals ik heb gemaakt , heb je natuurlijk minder bloemen nodig doek aan ongeveer 3 bosjes gipskruid en wat losse bloemen om op te vullen.

Stap 2:Knip een stuk kippengaas en en buig /kneed tot een compacte vorm. Je kunt het evt. vast zetten met tiewraps of draad maar dat was bij mijn niet nodig. Het haakte bij mij goed in elkaar vast .

Stap 3: Om gemakkelijk te werken is het handig om de gaasvorm , de basis van je bloemenwolk, alvast op te hangen. Omdat het mooi weer was heb ik deze diy aan de tuintafel buiten gemaakt. Ik hing de basis op aan het schaduwdoek wat boven de tafel hing. Gebruik hiervoor een touwtje.

Stap 4: Nu is het tijd om de basis op te vullen met mooie bloemen . Steek de bloemen gewoon in het kippengaas. Je kunt de stengels bij knippen. Ook is het handig om kleine bosjes’ te maken van een paar takjes bij elkaar . Daar vul je in no-time de gaten mee op.

Stap 5: Ik begon met het gips kruid en stak deze rondom in . Vergeet vooral de onderkant niet want als de bloemenwolk straks hangt dan is deze duidelijk zichtbaar. Het opvullen deed ik met de hortensia en de kleinere paars/blauwe bloementjes om wat accentjes mee aan te brengen.

Stap 6: Als alle gaten zijn opgevuld is je bloemenwolk klaar en kun je deze ophangen. Gebruik hiervoor een stevig koord. Ik had in eerste instantie een soort jute touw gebruikt. Maar tijdens het vullen waaide het en draaide mijn wolkje steeds. Zo begon het touw te rafelen en lag mijn bloemenwolk ineens op de grond.

Hier nog met jutetouwtje…

Stap 7: Geef je bloemenwolk een mooie plek bijv. boven de eettafel, in de hal of slaapkamer. Bij mij is het indrogen al begonnen , misschien dat er na een tijdje wat kale plekken ontstaan. Deze zijn natuurlijk weer op te vullen met wat extra bloemetjes. Het wolkje hangt nu nog aan ons hemelbed in de slaapkamer. Voor een eerste keer vind ik hem goed gelukt!

Het liefst wil het het bloemenwolk in de woonkamer aan het plafond hangen. Kan er alleen niet makkelijk bijkomen , ons plafond is nl. erg hoog. Dus binnenkort maar eens de hoge ladder opsnorren in de garage ; )

Of ik maak er nog eentje bij….dit wolkje had een beetje een bolle / ronde vorm het lijkt me ook tof om eens een grote, meer langwerpige bloemenwolk te maken. Dat durf ik nu wel aan…Met dit mooie was het heerlijk om buiten te doen en bijkomend voordeel: de rommel / afgeknipte stengels en blaadjes heb je dan ook niet binnen op de grond liggen .

Leuk voor een feestje of andere speciale gelegenheid, erg decoratief en je hebt de ruimte eronder vrij. Ideaal voor boven een (eet)tafel.


Misschien een leuke diy voor de zomervakantie?


Happy Monday!

Liefs Lee.