Natuurlijk is het leuk om met de pasen lekker samen
te ontbijten of brunchen…ook wij doen dit èlk jaar!!
De jongens vinden het prachtig en het is altijd een héle verrassing
als ze ’s ochtends beneden komen.
Ik dek de tafel extra mooi.… dit doe ik alvast de avond ervoor als ze slapen,
zo is het verrassingseffect extra groot!
’s Ochtends zet ik er dan nog de heerlijke paasbroodjes,
ontbijtmuffins en/of pannenkoekjes, fruit, sapjes en natuurlijk gekookte eitjes bij.
Èn een grote mok koffie voor mama en papa : )
Dit jaar maak ik ook deze makkelijk frozen yoghurt eitjes…
Timber lust nl. nog geen gekookte eieren en een ei hoort er
nu eenmaal bij ; )
De bevoren yoghurt eitjes zijn makkelijk en ruim van tevoren te maken…
maar evt. ook nog last-minute voor bij de brunch of als snack tussendoor.
Ze moeten in ieder geval wèl 2 uurtjes in de vriezer dus wil je net als ik
’s ochtends bij het ontbijt gebruiken maak ze dan de avond ervoor.
Ik had een siliconen paaseitjesvorm die ik ooit bij de Xenos kocht
waardoor ik na het invriezen echt mooi gevormde paaseitjes had.
Maar je kan ze in iedere gewenste vorm maken.
Bloemen, vlinders, haasjes, sterren en zèlfs in een gewone cupcakevorm
dan zien ze eruit als èchte taartjes ook leuk…
Hoe maak je ze?
Pak je favoriete yoghurt en vul de vormpjes .
Zet minimaal 2 uur in de vriezer.
Haal uit de vormpjes en leg op een mooie schaal of verdeel op bordjes of schoteltjes.
Ik maakte er ook een paar met vruchtjes en met granola ,
daar is Jilles zo dol op!
Wil je ook “gevulde” eitjes?
Vul dan je vormpjes voor één derde met de yoghurt,
druk je vruchtjes en/of granola erin en dek weer af met een laagje yoghurt.
Mocht je naturel of Griekse yoghurt gebruiken kan je evt. nog wat honing
als zoetstof gebruiken of roer er wat gepureerd fruit door voor extra smaak.
Als je de eitjes lekker wilt oplepelen haal ze dan ongeveer 20 minuutjes
voor je ze gaat eten uit de vriezer, zo worden ze alvast wat zachter.
Je kan er ook ijs- of popstokjes instoppen,
handig voor de kinderen….versier dan evt. nog met discospikkels.
(Net een ijsje)
Mijn proef-konijntjes (of moet ik haasjes zeggen?)
moesten ze natuurlijk wel eerst even goedkeuren ; )
Mocht je dit blog pas na de paasdagen lezen of heb je helemaal
geen siliconenvorm.
Dan zijn er nog genoeg andere manieren om yoghurt in te vriezen. ,
Gebruik dan bijv. gewoon je ijsblokjesvorm uit de vriezer om lekkere yoghurt bites te maken.
Lekker verfrissend …enjoy : )