Wij maakten ze deze week weer!
In de zomer maakten we ze ook al eens met roosjes en lavendel, dit keer wat winterser. En niet alleen om aan te steken (je weet wel net als wierook) maar ook om zo’n heerlijk geurend bundeltje ergens neer te leggen. Echt lekker zo’n geurstokje ipv een spuitbus uit de supermarkt! 😉

Het zijn bundeltjes gemaakt met kruiden zoals salie en rozemarijn, droge takjes die je vindt, om dan aan te steken en te laten smeulen zodat de geuren vrijkomen. En leg je ze (zoals potpourri) op een schaal, natuurlijk mooi om een paar van die bundeltjes bij elkaar te zien. Als potpourri doe je er bijv gewoon wat meer eucalyptus bij, bessentakjes of schijfjes gedroogd citrusvrucht.

Wij vinden het een leuk idee om alles vers bij elkaar te bundelen, in plaats van droog, maar het bundelt wel beter als je alles droog bindt. Zodra je de verse sticks dan laat drogen op een schaal vlakbij kacheltje of op de vensterbank boven de verwarming kan je ook nog genieten van de bijzondere geur tijdens het drogen.

Ga je aansteken dan werkt het alleen als het kurkdroog is!
Eventueel bind je ze na het drogen nog wat steviger aan. Gisteren hebben we alleen de kaneel-rozemarijn-sinaasappelschil aangestoken, die was droog genoeg. Gebruik een vuurvaste schaal, denk ook aan een terracotta schaal of platte steen.
Het blijft natuurlijk wel brandgevaarlijk! Want als je het verkeerd gebruikt ontstaat er een vlam. Je drukt een vlam uit op de stenen ondergrond zodat het weer gaat smeulen.

Misschien voor de safety, gewoon lekker buiten gebruiken? op een winterdag, dikke trui aan, mok thee, vuurtje erbij, je weet wel.
Gooi je wat sticks erbij in een klein vuurtje dan kan je ook wat robuuster materiaal gebruiken, zoals geurige appeltakjes, kaneelstokjes, eucalyptus en gedroogd citrusfruit.

Zo maak je de winter extra warm en gezellig!

xo Tin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren