Gevulde mozzarella bollen

Dit receptje is voor 2 gevulde mozzarella bollen, maar maak er zó veel je wilt; )
Lekker als voorgerechtje, bijgerecht of bij de borrel.

Ingrediënten
2 grote mozzarella bollen
1 hand groene olijven
1 bosje basilicum
1 rode ui gesnipperd
40 g pijnboompitten geroosterd
10 rode tomaatjes
10 gele tomaatjes
1 rustiek brood in plakken gesneden

Gebruik als garnering voor een extra lente touch eetbare bloemetjes.

Voor de dressing
10 el olijfolie extra vierge met Italiaanse kruiden
( of voeg een theelepel gedroogde Italiaanse kruiden toe aan de olie )
3 el citroensap
zout/peper uit de molen

Bereiding:
1. Maak eerst de dressing zodat de smaken goed worden opgenomen.
2. Giet de olie, citroensap in een glazen potje met deksel doe de kruiden erbij en schud goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
3. Hol de Mozzarella bollen voorzichtig uit met een meloen uitsteeklepel of met een theelepel.
4. Hak de 10 rode, 10 gele tomaatjes en de olijven in kleine blokjes, meng met de gesnipperde ui, en een hand grof gehakte basilicum, en vul de Mozzarella bollen met dit mengsel.
5. Giet een beetje van de dressing, erover en breng op smaak met grove peper uit de molen en strooi de pijnboompitten eroverheen serveer de rest van de dressing er apart bij.
6. Serveer alles op een houten plank samen met de plakken rustiek brood .Als je nog vulling over houdt zet dit dan in een schaaltje erbij. Zo kan je nog een extra schepje van deze heerlijke vulling op je broodje doen…Smullen maar!!

X Lee.