Flammkuchen met ei.

Voor een mix van vrolijke kleuren op je Lente tafel maak je deze flammkuchen.
Naast dat deze (soort van pizza) mooi op tafel staat is hij, doordat hij dun en luchtig is, zèlfs geschikt als ontbijtpizza.
Wie wilt dat nou niet?
Breek er voor een èchte Lente touch dan een eitje (of twee; ) boven stuk en combineer met groene asperges en gele paprika.

De hoeveelheden van de rest van het beleg die we erop hebben gedaan zijn heel persoonlijk.
Je kan het deeg zo vol leggen als je zelf wilt. Daarom staan er geen hoeveelheden bij, zo kan je zelf kijken hoeveel je lekker lijkt.
Beleg de flammkuchen alleen niet te dik, dan blijft de bodem lekker knapperig! Wil je toch meer beleg bak dan eerst de flammkuchen basis af en voeg dan het extra beleg toe.Ingrediënten:
1 rol Flammkuchen deeg van tante fanny of gebruik ovale onbelegde flammkuchen van de Sligro
1 bekertje crème fraiche
± 1 rode ui
Gerookte spekjes
ringen gele paprika ( of andere kleur naar keuze)
2 eieren
Zout, peper en nootmuskaat, evt. Verse tijm.
Paar groene asperges

Bereiding:
Pak je rol Tante Fanny Vers flammkuchendeeg.
Rol deze met bakpapier en al uit en leg deze op een bakplaat. Je kunt er voor kiezen om de randjes om te vouwen, maar dat hoeft niet.
Of haal je kant en klare flammkuch bodem uit de vriezer.
Smeer de bodem dun in met wat crème fraiche die je op smaak hebt gebracht met zout (niet teveel ivm. de zoute spekjes) peper en eventueel wat nootmuskaat.

Bak de gerookte spekjes licht uit , snij de ui en paprika in ringen. Blancheer de asperges licht door ze even in kokend water te leggen. Niet te lang want ze garen nog verder in de oven en ze mogen best knapperig zijn. Beleg de flammkuchen met de ingrediënten maar niet te dik, dan blijft de bodem lekker knapperig!
Breek de eitjes stuk boven een ring paprika zo lopen ze niet weg.Bak de flammkuchen na het beleggen op 220 ᵒC in 15-20 minuten gaar en knapperig. Blijf erbij want het kan hard gaan!!
Garneer de flammkuchen eventueel met verse tijm of wat verse blaadjes spinazie.

Een feestje op je bord!

X Lee.