Wat een leuke en creatieve ervaring!
We bakten wel vaker een cake of een taartje in ons eigen keukentje, maar een workshop taart bakken met Marjan en Femke is toch echt wel een feestje.

Toen we binnenkwamen werden we hartelijk verwelkomt in de prachtige keuken en met een plank vol heerlijke zoetigheden en een kopje koffie maakten we kennis met Marjan, Femke en de andere workshopdeelnemers. Wat een fijne sfeer! Een stoer schort lag klaar om tijdens het bakken om te doen en ondertussen werden de ingrediënten klaargezet in mooie kommetjes. Zo stijlvol allemaal!

Er waren een aantal recepten voorbereidt en die kregen we na de workshop ook gemaild. Recepten die uitvoerig zijn getest en verbetert tot het beste recept.
Wij begonnen met een cheesecake. Cheesecake zul je denken? Ja zelfs de cheesecake die je denkt al eens gemaakt te hebben was heel verrassend anders, maar we verklappen lekker niks. Oja, 1 dingetje dan..er zit witte chocolade in!Iemand anders maakte op dat moment een Sinaasappel courgettecake er werd ook een Rocky road gemaakt! Het leuke was dat terwijl wij aan de slag gingen er ondertussen een heeeerlijke lunch werd klaargemaakt. Jahaa! na de lunch gingen we verder met nieuwe recepten, erg gezellig om met z’n allen aan tafel te zitten en te kletsen over eten.  Marjan en Femke spraken vol passie over eten, geuren en hun recepten.

Na de lunch gingen we weer volop aan de slag met nieuwe recepten. We leerden scones maken, een stapeltaart en heerlijke financiers.. Oja, taarten bakken met een camera om je nek gaat best hoor!

Hier legt Marjan de verschillende bakvormen uit en waarom die wel of juist niet te gebruiken. In haar hand heeft ze een blokje boterkoek, echt lekkerder als een bonbon. Vinden wij dan..De stapeltaart werd zooo prachtig versierd, met stoofpeertjes!

Ondertussen werden alle recepten die klaar waren op een tafel gezet. En aan het eind van de middag gingen we mét een kopje thee en een glaasje bubbels alles proeven! Ohhh! Marjan deelde legen gebaksdozen uit om ook taart in te doen om mee naar huis te nemen want tja, als we alles opaten wat we gemaakt hadden dan konden ze ons zo naar de auto rollen. Je wilde ook gewoon alles proeven want het zag er zo mooi uit.

We hoeven je vast niet te vertellen dat het allemaal te lekker was!

Kijk die tafel, zo waanzinnig mooi, en niet eens staat alles op de foto!

Ontzettend bedankt lieve Femke en Marjan voor deze leuke, leerzame en gezellige, lekkere dag!

Femke op instagram: @fikaenfest

Marjan op instagram: @tantejan

Oja, er zijn al nieuwe workshop data bekend: 10 februari en 24 maart 2019.
wat ons betreft echt een aanrader, zelfs al sta je elk weekend in de keuken om een taart te bakken, je krijgt zoveel leuke tips. Echt verrassend!
In de zomer staat er een bbq-workshop op de planning. Als je hun insta-accounts in de gaten houdt blijf je op de hoogte.

Happy Monday! X Lee en Tin