wat een heerlijk idee dat het voorjaar er straks weer is! Gisteren werden we al getrakteerd op een mooie zonnige dag. Vogeltjes waren druk heen en weer aan het fladderen, ja nu klinkt het wel heel idyllisch, maar bij mij thuis was dat echt zo!

Papieren vogeltjes wel te verstaan! Sinds vorige week vouw ik elk vrij momentje een origami vogeltje, het staat zo leuk boven de tafel. Ik ben dol op mooie papiertjes dus ik kon weer op zoek naar fijne kleurtjes voor dit projectje. Vroeger thuis werd er al veel gevouwen, met name door onze zus van Kleine Zwaan, de vogeltjes waren toen al favoriet! En nu met de lente op komst en Valentijnsdag heb ik de naam veranderd in lovebirds, hoe romantisch 😉

Wat heb je nodig:

  • vierkante velletjes papier, hoeft niet persé origami te zijn, maar niet te dik, 80 grams is het fijnst.
  • vouwbeentje
  • katoendraad
  • naald
  • washi tape van goede kwaliteit

Uiteindelijk is het een kwestie van het vouwen onder de knie krijgen, door middel van een youtube filmpje, ‘zoek op origami kraanvogel vouwen’. Tenminste zo heb ik het gedaan. Eerst gaat het vouwen langzaam maar na een stuk of vijf vouw je ze zonder, hoor! Je vouwt gewoon rustig mee met het filmpje.

Tip:

Een must bij het vouwen is dat je goede scherpe vouwen maakt. Een vouwbeentje is niet noodzakelijk maar je maakt wel mooie scherpe vouwen hiermee. Met origami vouwen is het vaak zo dat je vouwt om het vervolgens weer uit elkaar te vouwen en de vouw andersom naar binnen of buiten vouwt. Als je vouw dan niet scherp genoeg is het vormgeven net even wat lastiger. En het eindresultaat met scherpe vouwen is natuurlijk veel mooier!

Voor een mooi resultaat hang je op z’n minst 9 bij elkaar. En varieer eventueel in grootte. De oranje en de wat hardere roze zijn net wat groter. Staat echt leuk, vind ik. Rangschik de vogeltjes al op kleur voordat je ze gaat ophangen! zo weet je zeker dat de kleuren een beetje verdeeld zijn. En nu ready to take off…

Aan de onderkant van het vogeltje is een gaatje ontstaan waar de vouwpunten samen komen. Prik met een naald en katoendraad omhoog door het puntje aan de bovenkant. Je bepaalt zelf hoe lang je het draad doet. Een beetje variëren is het leukst. En doe een knoopje aan de onderkant zodat het vogeltje er niet afglijdt. Met een washi-tapeje plak je het katoendraadje vast aan het plafond.

Oja, als je er kaarsjes onderzet fladderen ze nog meer!

En natuurlijk aan een echt takje fladderen ze ook mooi, heel leuk voor een kinderkamertje ook.

Gaan jullie ze ook vouwen? leuk om te doen, hoor en ik vind het resultaat zo feestelijk! misschien wel als verrassing voor je lief en kinderen met Valentijn??

happy Monday! liefs Tin