Niets zo heerlijk om in het weekend een ontbijtje in je pyjama klaar te maken! Meestal werk ik op zaterdagen maar afgelopen weekend niet, dus ja dan lekker lui de dag beginnen.

Een vriendinnetje van ons (je weet wie je bent, haha @jansontwerpfabriek) maakte laatst cinnamonrolls, zo lekker en zoiets wilde ik ook bakken maar dan een keer met een andere vulling, misschien wat fruitiger?

Ik vond een leuk receptje voor de vulling maar bleek dat het voor croissantdeeg niet werkte, dus heb het iets aangepast! Je begrijpt al, het worden croissantrolletjes. Gevuld met framboosjes en roomkaas, jammm.

Wat heb je nodig:

1 blikje danerolles croissantdeeg XL

voor de vulling:

  • 100 gram Philadelphia roomkaas (half kuipje)
  • 150 gram frambozen
  • 20 gram suiker
  • zakje vanille suiker

voor de glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • halve theelepel vanille essence
  • 2 eetlepels melk

Handige tip: Zorg ervoor dat alles goed koud wordt verwerkt: zo uit de koelkast, zeker het deeg!

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de roomkaas met de suiker en vanillesuiker in een kom. Prak de frambozen.

Rol het deeg uit, we maken nu geen croissantjes maar rolletjes, dus op de markering van de croissant kneed/knijpje de naden goed dicht. Je hebt nu een lange plak, die je matig met de roomkaas besmeerd. Niet een te dikke laag! Iets overhouden is geen punt.

Daarna verdeel je de geprakte frambozen erover. In plaats van het korte gedeelte naar binnen te rollen, rol je nu de plak helemaal over de lengte op. (zie foto boven)

Met je allerscherpste mes snijd je er plakjes van 2/3 cm uit. Als torentjes zet je ze op de bakplaat, dus je keert ze zodat je de mooie swirl kan zien.

En nu 18/20 minuten in de oven op 180 graden.

Ondertussen maak je de glazuur:

Meng de poedersuiker met de vanille essence (bakafdeling supermarkt) en de eetlepels melk tot een lekker dik papje. Is het te dik doe er gewoon nog een beetje melk bij.

Als ze uit de oven komen, meteen de glazuur erover heen en..
….zo door naar boven! lekker ontbijten op bed…
deze is over! die neem ik zodalijk bij de koffie!

Mocht je nu vakantie hebben, dan zou ik deze zeker uitproberen, de cinnamonrolls zijn ook om te smullen. Kijk eens op de site van Laura’s Bakery.

Maak er een mooie maandag van! X Tin