Ja hoor! daar zijn we weer! en weer een blog met bloemen! hoe kan het ook anders in de lente. Al een tijdje heb ik die mooie Moebe lijsten in huis. Lijsten met dubbel glas waar je een kunstwerkje, afbeelding of in dit geval droogbloemetjes tussen kan doen…

Gisterochtend fietste ik naar het veld waar we regelmatig naartoe wandelden met onze hond Skippie. Ze werd daar altijd helemaal dol van het wijdse en de molshopen 😉 Maar afgelopen week is ze overleden! 13 jaar samen geeft een enorme band met zo’n mooi dier en we waren dikke maatjes, wat een lieverd was het! We missen haar ontzettend.

In dat veld, waar ze zo uit haar dak ging met graven en snuffelen, groeien ontzettend veel wilde bloemen en ik besloot er een paar te plukken om zo vers tussen het glas van de Moebe lijsten te laten drogen. Ik vind het ook een mooi idee, dat het bloemetjes zijn van het veld waar onze hond zo blij was..

Een weekje terug liet ik wat andere bloemetjes drogen in een houten bloemenpers. En ik was verbaasd dat het drogen eigenlijk zo snel gaat! Nadat ik de bloemen tussen de pers had gedaan, legde ik de pers op de vensterbank boven de verwarming die toen nog lekker warm was. Het droogproces gaat dan wat sneller.

Ik had nog wat oude fotolijstjes waar ik het glas uithaalde, met een mooi tapeje plakte ik er wat droogbloemen op. Een mooi budget idee en bijna hetzelfde resultaat. Ook zou je het lijstje erom kunnen houden en het kartonnen achterkantje weglaten. Maar ik vond het lijstje niet mooi. En ik vind het nu wat luchtiger ogen met een aantal lijstjes bij elkaar.

Een fijne week allemaal en geef je lieve huisdier even een extra dikke knuffel!

Liefs, Tin