Ja hoor even een blog berichtje vanuit Frankrijk waar we de meivakantie doorbrengen.
Sinds 12 jaar hebben wij daar een huisje in Les Landes. Klein maar fijn en in ieder geval groot genoeg voor ons gezin met 3 jongens.
Dichtbij het heerlijke uitgestrekte strand van de Atlantische oceaan èn zo goed als in het bos, wij vermaken ons hier altijd prima!
In de meivakantie, de laatste vakantie voor de zomervakantie wanneer er een nieuw verhuur seizoen begint, proberen we dan ook altijd even te gaan.

Ook dit voorjaar reden we weer richting het zuiden. In December waren we er voor het laatst, het huisje kan dus best even een opfrisser gebruiken.
Komt dat even goed uit, ik had nl. op het laatste moment de Bubble Buddy in mijn tas gestopt.
Een heel fijn kado van mijn zusje Lydia die ze in allerlei mooie kleurtjes in haar winkel Kleine Zwaan verkoopt.
Ik vond de verpakking er zo mooi uitzien dat ik besloot het doosje nog even dicht te laten en het mee naar Frankrijk te nemen.

Met het uitpakken van mijn tas kwam de heerlijke geur van citroentjes en limoentjes me al tegemoet…tijd om de Bubble Buddy uit te proberen!

Voor degene die de Bubble Buddy nog niet kent hier even een introductie.

De Bubble Buddy is een zeephouder, reisdoosje en zeeprasp in één en je kunt kiezen uit acht kleuren. Het maakt het gebruik van vloeibaar schoonmaakmiddel overbodig, wat een heleboel plastic flessen scheelt!
De Werf, een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht maakte er nl. een heerlijk ruikende huishoudzeep bij!

De Bubble Buddy is van de Nederlandse ontwerpster/designer Foekje Fleur die bij mij tot nu bekend was door haar prachtige porseleinen flesvazen.
Deze flesvazen in fijne kleurtjes zijn geïnspireerd op de plastic afval flessen gevonden in de rivier de maas in Rotterdam, de stad waar Foekje woont en werkt. Met haar creaties wil ze een grotere bewustwording bereiken voor de plastic soep die wij als mensheid in de oceanen veroorzaken. Mooi toch?

Met de Bubble Buddy gaat ze nog een stapje verder . De Bubble Buddy is nl. gemaakt van gerecycled plastic.
Ze deed een oproep in haar stad Rotterdam tot het inleveren van 50.000 plastic flessen. Om samen daadwerkelijk de hoeveelheid plastic die we gebruiken (en weggooien) te reduceren. Deze flessen zijn vervolgens gesorteerd in stukjes gehakt gemengd met andere soorten gerecycled plastic en gemengd met 2 % kleurstof. Dit mengsel werd omgesmolten tot de Bubbel Buddy’s.

Foekje fleur liet er een prachtige verpakking bij ontwerpen door Rachel Sender, een mooi doosje met handige uitleg. En dus inclusief dat heerlijk ruikende schoonmaakmiddel in de vorm van een zeep, de huishoudzeep van De werf. Maar al hun werf zepen passen erin, dus je kunt oneindig navullen met jouw zeep naar wens! Zo is er bijv. een scheerzeep, kruidenshampoo zeep, bloesem zeep, honingzeep enz.

Je begrijpt 1 Bubble buddy in huis is dus eigenlijk niet genoeg ; )

Alles over Foekje Fleur en haar producten vind je hier ook leuk om haar te volgen op instagram op haar account staan natuurlijk foto’s van al het moois maar ook de verschillende productfilmpjes. Met natuurlijk ook een making of van de Bubble Buddy.

Tijd om aan de slag te gaan met de voorjaarsschoonmaak gelukkig heb ik hulp van mijn boys & de Bubbel Buddy in een mooi mint kleurtje. Ons wit houten buiten bankje kan wel een poetsbeurt gebruiken.

Handig dat de werkwijze in het doosje staat beschreven. Weliswaar in het Engels maar zelfs m’n schoonmaak hulpjes begrepen het.

Stap 1 : raspen van de werfzeep

Stap 2: warm water toevoegen hierin lost de zeep gemakkelijk op.

Stap 3: poetsen maar!

Nou ons bankje is weer schoon dankzij de Bubbel Buddy nu de rest nog : )
Ik kreeg mijn setje kado van mijn zusje Lydia, super blij mee!
Naast dat het heel praktisch en milieubewust is staat de Bubbel Buddy ook gewoon nog eens mooi in de keuken, badkamer of waar dan ook.
Heb de mijne inmiddels een re-filling gegeven met een Frans peeling zeepje met citroenschil om onze vieze tuinhandjes mee af te schrobben.
De werfzeep bewaar ik voor het huishoudelijke poetswerk..

Misschien een leuk idee om kado te geven aan je mams op moederdag as. zondag?
Je kan de Bubbel Buddy in heleboel kleurtjes met mooie namen kopen, het lievelingskleurtje van jou mams zit er vast bij! Zo is er een Tropical Sea, Lavender, Salmony, Millenial Pink, Powder Pink,Mellow Yellow, Pistachio en de mooie Mint kleur die ik kreeg.

Oa. verkrijgbaar bij Kleine Zwaan in Bemmel of online.

Een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd. Sea Shepherd is een internationale non-profit organisatie met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in zee. Sea Shepherd staat achter projecten die helpen om de vervuiling van de oceanen tegen te gaan: zoals dus de Bubble Buddy.
Dubbel fijn om kado te doen dus! Want wij houden wel van die mooie oceaan….

Straks maar weer aan de poets nu eerst genieten van het strand en de mooie zee hier, het zonnetje komt er hier heerlijk door!

Happy monday allemaal en voor degene die nog meivakantie hebben enjoy!

Liefs Lee : )