Dille & Kamille, zo’n winkel waar ik altijd wel even wil rondsnuffelen. Er hangt een fijn sfeertje en er is vaak iets ‘nieuws’ te ontdekken.
Bij ons in Amersfoort zit de Dille & Kamille in de Krommestraat op nr. 36. Maar ook in Hilversum op de Groest ook op nr.36 kom ik regelmatig.
Handig is dat beide winkels vlakbij de markt zijn. Dus ga ik voor groente en fruit naar de weekmarkt dan neem ik graag nog even een kijkje bij een van de winkels.
Voor een kadootje, wat DIY spulletjes, mooi pakpapier of handige keuken of tuin- of badkamer spulletjes. Maar ook de toffe wooncollectie en de gave tassen en manden van palmblad!! Van de mini mandjes maakte ik al eens leuke “happy monday’ pakketjes en juffen kadootjes ; )

Dit keer werd ik met Moederdag zelf verwend met een kado pakketje van Dille & Kamille.
Zoveel leuks bij elkaar, oa. het boekje picknick van Suzy Ashford.
En producten uit de nieuwe collectie, de ’Tropische” placemats van palmgras en het handvegertje. Tof!
Schattige botermesjes, een Italiaanse broodbakmix en verder nog een mooie theedoek en nòg een placemat maar dan van stof.

Hier wordt je toch blij van?!

Van die laatste maakte ik al een leuke bestek-rol, want geïnspireerd door het leuke boekje leek me het handig om bij de volgende picknick ons bestek in te doen.
Het was binnen een paar minuutjes gepiept deze mini DIY. van de stoffen placemat (35 X 50 cm.)
Kwestie van omvouwen en vast rijgen. Ik kreeg uiteindelijk 4 vakken om mijn bestek of pollepels (om buiten mee te koken) op te bergen.

Werkwijze:
Eerst de zijkanten dichten dan in het midden van boven naar beneden, je krijgt dan 2 grote vakken. Als laatste rijg ik het dan weer dicht in het midden van de vakken, ook weer van boven naar beneden. Op ongeveer de helft aan de rechterkant van de placemat steek ik er met een grote naald een lang stuk keperband door. Je zou ook een lint kunnen gebruiken.
Het is even flink door duwen met de naald want het is een mooie stevige stof ( 100 % katoen).
Maar de moeite waard want met het keperband knoop je straks de rol stevig vast en hou je alle bestek mooi alles bij elkaar!

Natuurlijk kan je dit klusje ook op de naaimachine doen als je er eentje hebt. Ik heb er geen maar met de hand was dit ook een fluitje van een cent!
Kijk eens wat een mooi kleurtje!

Die volgende picknick liet nog even op zich wachten. Maar afgelopen zaterdag was er ineens het spontane idee om te gaan picknicken!
Het was prachtig weer en na het sporten in de ochtend hadden er wel 2 zin om naar buiten te gaan en iets leuks te doen.
De hubbie was naar het werk en de oudste vermaakte zich al buiten bij zijn schoolvrienden.

Een picknick is dan altijd een goed idee…een voetbal en lekkere hapjes mee, een mooie plek opzoeken en genieten!
Alleen die lekkere hapjes, daar had ik niet echt op gerekend. Maar zoals altijd met spontane ideeën kom je met improviseren een heel eind.
Zo kwam het dat we nog snel ff een heerlijk , hartig broodje bakte. Jawel van de Dille en Kamille uit mijn moederdag pakket.

Mijn bak hulpje Jilles wilde dit graag in zijn eentje doen, prima natuurlijk! En er was eigenlijk niet eens zoveel te doen.
De broodmix in een kom, 250 ml water afmeten en door het beslag mengen. Dit kan gewoon met een spatel of lepel, maar Jilles vond het uiteindelijk veel leuker om lekker vieze handen te maken…HAHA!

Het beslag deed hij daarna met zijn handen in de bakvorm met het bakpapiertje waar de mix in zat.

Het brood moest daarna ongeveer 50 minuutjes in de voorverwarmde oven. Dat was alles.

En als je dan toch moet wachten kan je natuurlijk net zo goed nog even je koelkast in duiken om ander ‘lekkers’ te zoeken.
We vonden nog puntjes watermeloen en 2 pakjes roomboter, een aangebroken potje zongedroogde tomaatjes en helaas nog maar een paar aardbeien.

Geen kaasjes of worstjes want ik had nog geen weekend boodschappen gedaan. Wel een pak yoghurt en in de vriezer nog wat ingevroren bosvruchtjes.
En met die pakjes boter en die paar aardbeitje en tomaatjes konden we wel wat! We maakten er aardbeien- en tomaten boter van.

Bereidingswijze:
De paar aardbeitjes die we nog hadden prakten we fijn en samen met een theelepeltje honing ging het door de boter.
Onze boter kwam zo uit de koelkast en was dus nog hard . Ik pakte er daarom de staafmixer bij om alles goed door elkaar te mengen.
Maar makkelijker is om je boter eerst goed zacht te laten worden, je kan de aardbeitjes en de honing ,evt. snufje zout (bij ongezouten roomboter)
er dan zo doorheen prakken.

Op dezelfde manier maakten we ook nog een tomatenboter. Die wat later bleek, heerlijk matchte met het Italiaanse brood maar op dat moment nog in de oven stond en al heerlijk begon te ruiken!!

Bereidingswijze:
De zongedroogde tomaatjes die nog in het potje zaten ( ongeveer een kwart potje ) sneden we heel fijn, ook het knoflookteentje onderin het potje sneden we mee. Samen met wat Italiaanse kruiden, ± 1 theelepeltje tomatenpuree , ± 1 theelepeltje honing en een klein kneepje citroensap, beetje zout en peper mengden we dit door de boter. Dit pakje was inmiddels wat zachter geworden.

We hadden natuurlijk veel teveel boter. Daarom deden we een gedeelte in een palmblad bakje om mee te nemen naar de picknick en van het andere gedeelte maakten we een rolletje op bakpapier. Dit kon de koelkast of vriezer in in voor later gebruik.

We deden de yoghurt met vruchtjes in kleine weckpotjes, vulden een flesje met kraanwater en vonden nog een halfje stokbrood . Toen waren we zover om onze picknicktas in te pakken (ook Dille ; )
Inmiddels hadden we lekkere trek gekregen dus besloten we om een plekje dichtbij te zoeken.
Bij de kikkerpoel vlakbij ons vonden we een mooi plekje er was geen kip te bekennen dus hadden deze mooie plek voor onszelf.

Al het lekkers kwam uit de tas…en de jongens vonden meteen een hut en stokken om mee te spelen.

Zo kon ik mooi ons picknickkleedje even dekken. Natuurlijk ging de bestek-rol ook mee!! al aten we eindelijk meer met onze handjes haha, die schattige botermesjes waren dan wel weer handig!

Zo’n geïmproviseerde last minute picknick is zo gek nog niet…we hadden een hele gezellige middag samen .

Het lekkerst was toch wel het warme, verse Italiaanse brood met de tomatenboter. Dikke aanrader, een lekkere knapperige korst van buiten en heerlijk zacht van binnen, YUM!!

Wat chipjes voor de boys en een heerlijk fris yoghurtje en watermeloen als toetje na….en natuurlijk nog wat wat zoets.

Weckpotjes & water glaasjes ook van Dille & Kamille ; )

We vonden nl. nog een verpakking (beetje uitgedroogde wafels) in de la, maar met een beetje aardbeien boter erop smaakte ze weer lekker!
Zo konden we allemaal nog van die laatste zoete aardbeitjes genieten ; )

Zo vloog de zaterdag al picknickend om, hielden we zondag een rust/werk/huiswerk-dag en is het dus nu alweer maandag!!

Houden jullie ook zo van picknicken? Wij in ieder geval wel en hopen dan ook op heel mooi weer dit aankomende Hemelvaart weekend…kunnen we weer ergens zo’n last-minute picknick inlassen!
Bij mijn volgende bezoekje aan de Dille & Kamille maar weer zo’n lekkere broodbakmix scoren ; )

Happy Monday!!