Goeiemorgen even een kort blog berichtje op deze pinkstermaandag!
Iedereen is hier nl. nog vrij vandaag en wil/moet nog van alles doen waar mijn hulp natuurlijk hard bij nodig is ; )

Gister zaten we al even over vaderdag na te denken, meestal wordt er door de boys hier nl. een DIY kadootje gemaakt.
Zo maakten we al handige XL tassel paperclips en boekenleggers en een grote pot zelfgemaakte eucalyptus scheercrème.
Deze keer gaan we misschien wel voor iets lekkers. Dit keer niet voor bij een vaderdag ontbijtje maar een lekker hartig lunch/ brunch gerechtje:
hartige wafels!

Sinds we de handige wafelpan van de casa hebben worden er hier regelmatig heerlijke zoete wafeltjes gebakken. geschikt voor op het gasvuur, de elektrische en halogeen kookplaat en keramisch kookvuur. Hierbij de link voor als je er ook eentje wilt scoren ; )
En ja, ook in Frankrijk hebben we zo’n pan en eten we regelmatig lekkere warme wafeltjes met of zonder aardbeitjes bij het ontbijt, heerlijk!

Dit keer dus hartige wafels en deze moesten we natuurlijk wel eerst even testen voordat we ze volgende week aan ‘papa’ gaan voorschotelen .
Wij gingen gister dus aan de bak : )

Natuurlijk kwam dit idee om hartige wafeltjes te bakken weer spontaan op en moesten we het doen met ingrediënten die we nog in huis hadden.
Je kan met het recept voor hartige wafels gelukkig naar hartelust variëren! Aan de basis kan je nl. verschillende kruiden, noten en andere smaakmakers toevoegen.
Wij wilden eigenlijk gaan voor een variant met zongedroogde tomaatjes en verse tijm maar het werd uiteindelijk een hartige wafel met geraspte kaas
basilicum, pijnboom pitjes, wat pizzakruiden en door het beslag deden we een hele grote theelepel tomatenpuree.

Als je deze hartige wafels ook wilt proberen hou je dan in ieder geval aan het basisrecept. Met het recept bak je voldoende wafels voor in ieder geval 4 personen. Wij gebruikten onze mini wafelpan van de casa om ze te bakken maar dit recept is ook geschikt voor een “gewoon”wafelijzer.

Het (basis)recept voor deze hartige wafels.

Ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g volle melk
3 medium eieren
½ tl zout

Overige ingrediënten om mee te variëren
Handje geraspte kaas
Handjevol basilicumblaadjes in stukes geknipt
Half potje geroosterde pijnboom pitjes
1 tl pizzakruiden

Bereidingswijze

1 Meng in een ruime kom het meel met het ei en de melk tot een homogene massa.

2.Voeg hieraan toe de volle theelepel tomatenpuree, de geroosterde pijnboom pitjes, de geraspte kaas, de geknipte basilicumblaadjes en de pizza kruiden en meng goed.

3.Warm je wafelijzer of pan goed voor en vet in met wat boter of olie.

4. Schep het beslag erin en bak de wafels mooi goudbruin en gaar.

Eet ze warm want dan zijn deze wafels echt het lekkerst en als je ze dipt in een warm tomatensausje nog lekkerder!

Dit kan een simpel pizza sausje zijn zoals een tomaten sugo met Italiaanse kruiden…garneer eventueel met nog meer basilicum, YUMMY,
dit gaat papa vast lekker vinden zondag!!!

Tip: om jullie nog even op weg te helpen met de variaties hier nog wat voorbeelden van ingrediënten die lekker zijn om aan het basisrecept toe te voegen.
Flinke lepel pesto, uitgelekte en geraspte courgette, hele kleine stukjes ham of kip-reepjes, fijn gesneden paprika of rode ui/ bosui, gehakte gemixte noten, uitgebakken spekreepje, tijm ipv. basilicum allerlei soorten geraspte kaas.

Je ziet er zijn zoveel mogelijkheden om lekkere combinaties te maken! Kids kunnen het beslag prima zelf maken en de wat oudere kinderen kunnen ze zelf ook makkelijk bakken voor papa! Dat wordt een heerlijke verrassing voor papa!

O ja, zijn er nog wafeltjes over warm ze dan even op in het broodrooster ; )

Happy monday!

X Lee.