Heb je weleens een kijkje bij Piet Hein Eek genomen? Ik weet nog dat ik totaal verrast was toen ik zijn sloophouten meubels voor het eerst zag. Dat is alweer een tijdje geleden 😉 zo halverwege jaren ’90.

En nog steeds vind ik ze zo mooi!

Laatst zag ik een tuinhuisje op zijn instagram account en die wil ik zo wel in mijn tuin planten. En een tikkie groter, dan ga ik er in wonen, hoor! Dus toen ik in de buurt van Eindhoven was, vond ik dat ik een keer een kijkje moest nemen.

Het is niet alleen een showroom. Het bedrijf is gevestigd in een oude fabriek. Lekker groot. Er is een winkel, een kunstgalerie, de werkplaats waar alles wordt gemaakt, als bezoeker kan je van bovenaf de werkplaats zien. Er worden tentoonstellingen gehouden, het is er een bezige bedoeling. En ik heb er meteen een heerlijk broodje gegeten in het superleuke restaurant.

Zo hier en daar heb ik wat mooie plaatjes geschoten met mn iphone:

Bordenwanden zijn mijn favoriet!
echt groot hier..
mooie kleuren en wat een prachtige lampjes!
links de werkplaats. En rechts? die kastenwand is toch te leuk!
lampen en wat meubeltjes die Piet Hein Eek voor Ikea ontwierp.
rechts, i See faces, humor hè
de entree van het restaurant
ijskoffieee

Zo tof om te zien, hoe iemand afstudeert met een kast van sloophout, een geheel eigen origineel ontwerp, en nu zo’n prachtig bedrijf heeft!

Vergeet niet het tuinhuisje te bekijken op Instagramnu nog vrij recent in zijn feed.

www.pietheineek.nl

happy Monday allemaal! Xx Tin