home made kokosmelk ijsjes: daar worden wij heel happy van! Wat hadden we tropische temperaturen vorige week, he! Het bracht me op het idee om mijn zelfgemaakte ijsjes een tikje exotischer te maken. En jawel, met kokosmelk!

Het is toch te leuk om zelf ijsjes te maken. Ik maak ze dan ook vaak, maar ik heb ze nog nooit met kokosmelk gemaakt. De ingrediënten zijn een heerlijke basis voor verschillende soorten fruit. Omdat ik het wat exotischer wilde maken koos ik voor mango! Bij het tweede ijsje voegde ik dikke Griekse yoghurt toe en stukjes perzik.

Ijsjes met mango ongeveer 6-8 ijsjes, wat heb je nodig:

 • ijsjesvorm en stokjes
 • blender
 • blik kokosmelk
 • 2 mango
 • 2 limoen
 • dikke schep honing (even proeven, misschien wil je het zoeter)

Schil de mango’s en snijd in stukjes, doe ze in de blender – voeg het sap van twee limoenen toe en de honing – doe nu ook de kokosmelk erbij – mix alles in de blender – en giet voorzichtig in de ijsjesvorm. Heb je over? pak een ijsblokjesvorm giet het erin, dan de stokjes erin, invriezen maar! – zo heb je kleine ijsbonnetjes. Superleuk om te serveren!

Tip: blijven de stokjes niet meteen in de vorm staan, dat zit er dik in omdat deze substantie best vloeibaar is, dan vries het eerst licht aan en doe dan de stokjes erin. Niet vergeten he? want als ze te bevroren zijn gaat het stokje er niet meer in. Desnoods zet je even een wekkertje 😉

Ijsjes met perzik ongeveer 6-8 ijsjes, wat heb je nodig:

 • ijsjesvorm en stokjes
 • blender, kan dit keer ook met de hand geklopt
 • 450ml Griekse yoghurt
 • flinke scheut kokosmelk
 • sap van een halve limoen
 • theelepel vanille extract
 • dikke schep honing (even proeven, misschien wil je het zoeter)
 • 2 perziken

Mix alles in de blender door elkaar BEHALVE de perziken. De twee perziken snij je in mooie stukjes zodat ze nog goed te zien zijn als het ijsje is bevroren.

Doe onderin de ijsvorm een paar stukjes perzik – dan de mix erin tot halverwege en weer een paar stukjes – nu de vorm helemaal vullen zodat er nog net een stukje perzik bovenop kan! Stokjes erin en invriezen maar.

Het duurt ongeveer 4-6 uur voordat het ijs is bevroren.

Wil je ze op een zomers feestje serveren?

doe er een leuk strikje om! of serveer ze in glaasjes, met evt wat overgebleven mango en perzik onderin het glas.

Nu maar hopen dat de zomer lekker lang duurt!

ik heb net een hap genomen van mijn yoghurt ijsje, zie rechts… best lekker als ontbijtje ook, want het is vandaag weer warme dag. Dat herinnert me dat ik vorig jaar ontbijtijsjes maakt, hier is de link: ontbijtijsje met granola

Veel plezier met ijsjes maken 🙂 en happy monday, Tin