En ineens weet je het! Dit moet eens gedipt worden in chocola.

Vorige week heb ik de vijgenboom van mijn ouders geplunderd, af en toe eentje in mijn mond en een lekkere volle bak mee naar huis. Zelf heb ik ook een vijgenboom maar die is nog wat te jong voor zoveel fruit. Regelmatig deed ik de vijgen al eens in een salade met een beetje geitenkaas etc misschien ken je het wel, maar had echt zin in iets zoets! Chocola is het antwoord! šŸ˜‰

Kijk hierboven de foto, zo eet ik de vijgen het liefst, niet helemaal egaal donkerbruin. Nog net even een beetje groen. Zo zijn ze wat frisser maar toch zoet.

En veel handiger te dippen in chocola!

Wat heb je nodig:

  • vijgen
  • reep pure chocola
  • steelpan en kom, om au-bain-marie te smelten
  • mint
  • geschaafde amandelen

Doe een laag water in de steelpan net vol genoeg dat het water de kom niet raakt als je die erop zet. Laat het water tot het kookpunt komen, zet de kom erop en doe er de stukjes van de pure chocola in. Niet te veel in roeren, laat maar smelten.

(Op het laatst kan je altijd even je lepel erdoor halen om een keer om te roeren.)

Halveer de vijgen, zijn de vijgen heel groot dan kan je ze ook in dikke plakken snijden.

Leg ondertussen een vel bakpapier op een schaal op plank.

Zodra de chocola gesmolten is, dip je de vijgen erin, zo diep in de chocola als je wilt. Leg de gedipte vijg op het bakpapier en versier met een blaadje munt of wat amandelschaafsel. Laat nu afkoelen zodat de chocola hard wordt.

tadaaa, plaatje toch?

binnenkort ben ik jarig dus misschien ga ik dit wel maken voor op het feestje!


Hierboven probeerde ik de witte chocola uit, maar dat ging wat minder. Misschien deed ik iets fout, of wie weet werkt de witte gewoon niet goed. Ik vond de pure dip de lekkerste combi helemaal met de amandelschaafsel erop.

ENJOY! Liefs Tin