Ja echt! het zijn echt de lekkerste! de havermoutkoekjes, en ik bakte ze met mijn neefje
Zo gezellig om in de keuken te staan op een donkere herfstdag! en met zo’n kleine assistent erbij nog gezelliger!
De havermoutkoekjes zijn eenvoudig om te maken, deze kleine assistent hielp me vooral met havermout en cranberry’s mixen! want voor de rest was hij nog een tikkie te klein ๐ de grotere kinderen kunnen het makkelijk, hoor, dus een lekker koekjesrecept voor de herfstvakantie!
Wat heb je allemaal nodig voor deze havermout-cranberry koekjes:
- 115 gram ongezouten boter
- 115 gram rietsuiker
- 100 gram bloem
- 1 ei
- snufje zout
- zakje vanille suiker
- zakje bakpoeder 16 gr
- dikke snuf kaneel
- 115 gram cranberrys
- 115 gram havermout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
Mix met een elektrische mixer in een grote kom de zachte roomboter met de rietsuiker. Voeg daar de bloem, het ei, snufje zout, kaneel, vanille suiker en bakpoeder aan toe. Mix dit met de elektrische mixer tot een glad resultaat.
Spatel er nu de havermout en cranberry’s door.
Zie hieronder voor het resultaat:
Pak kleine klompjes van het deeg ter grootte van een eetlepel, dus niet te groot want ze worden in de oven echt veel groter, kijk ongeveer deze grootte doe je ze op de plaat:
En nu zijn ze klaar voor de oven! bak ze in 18-20 minuten op 180 graden.
Even wachten…..
Laat ze even koelen natuurlijk om ze lekker crunchy te laten worden! heerlijk bij Lee haar pumpkin spice latte, kijk
happy Monday en lekker bakken! liefs Tin
Een zakje bakpoeder van 16 gram is echt te veel , het gaf een erg scherpe smaak. Het zal waarschijnlijk een theelepeltje moeten zijn.
Nee er ging echt een zakje bij! scherpe smaak? dat ligt toch niet aan bakpoeder? hoop dat je er toch een beetje van genoten hebt! ๐