Wij hingen gister de slingers op!

Natuurlijk vooral omdat we een jarige job in huis hadden maar er was nog een reden.

Begin April kregen we nl. een leuke mail in onze mailbox van Sukha . Als liefhebber van de mooie Sukha producten staan we natuurlijk in de mailinglijst ; ) Ze hadden iets heel leuks bedacht, een gift van Sukha : prachtige papieren vlaggetjes. Om hun ‘liefde’ te delen in deze voor iedereen toch wel moeilijke tijden.
Maya betekent nl. liefde in het Nepalees en is de naam van de papieren slingers èn een van onze favorieten, naast de katoenen Bhoja vlaggetjes.

Wij bestelden natuurlijk meteen deze fijne gift.
De Maya slinger die we binnen twee dagen in huis hadden is wel 3,5 meter lang en zorgt elke dag voor een feestje, waar dan ook.
Elke vlag van deze slinger werd met de hand gemaakt in de Sukha ateliers in Nepal. Gemaakt van lokta papier gemaakt van de bomen uit de Himalaya.

Het idee achter deze gift is natuurlijk het delen van de liefde door de vlaggetjes voor het raam te hangen en zo vrienden en buren mee te laten genieten van deze vrolijke vlaggetjes, te leuk toch?

Alleen toen we ze binnen kregen bedachten we ons dat we eigenijk helemaal geen ramen in het zicht hebben om ze op te hangen, zo jammer. Daarom flink wat foto’s van de Maya vlaggetjes in deze blog om op deze manier toch de liefde te verspreiden!

En ja, we vonden het zo’n leuk idee dat het ons inspireerde om zelf ook wat liefde te verspreiden….

We maakten een slinger van katoenen hartjes! Makkelijk om op te sturen naar die leuke vriendin of collega die je nou even niet ziet omdat jullie thuiswerken en laat het nou net as. zondag ook moederdag zijn? Hartjes zijn dan altijd goed idee en voor deze hartjes slinger heeft
elke mama toch wel een plekje? Ga dus zeker aan de slag met deze ‘slinger post’ en #spreadsomelove

Hartjes slingers zijn simpel om te maken. Knip gewoon wat hartjes uit katoenen stof en rijg ze aan een katoenen koordje. Dit kun je ook de kids laten doen.
Voor deze diy gebruik je het liefst wat stevige stof, die hadden wij helaas niet in huis. Wij gebruikten de IKEA BOMULL, een ongebleekte katoen.

Toch werd ons slingertje uiteindelijk stevig genoeg doordat we hem nog even een sopje met crack free (jumbo) legde. Dit wat ouderwetse product maakt de hartjes lekker stevig helemaal als je er even met een strijkbout overheen gaat. Gewoon over de nog vochtige hartjes strijken.

Hoe ga je te werk? Het handigst is om eerst eerst lapjes van ± 7×7 uit te knippen en een hartjes sjabloon (ongeveer 5X5 cm.) uit een kartonnetje. Met behulp hiervan is het simpel om de hartjes uit de stof te knippen.
Rijg met dan met een katoenen koord de hartjes als slinger , wij gebruikten koord van 1,5 mm. en een stevige naald.
Maak de slinger zo lang als je zelf wilt, laat steeds ongeveer 7 cm tussen ruimte.
Eindig met het maken van twee lusjes aan de twee uiteinden zodat de slinger straks makkelijk opgehangen kan worden.

De slinger is plat en dus makkelijk om op te sturen. Gewoon om een leuke kaart wikkelen of pimp een wat groter luciferdoosje op.
Wij gebruikten ons zelf geschepte papier hiervoor en plakten een wikkel om het doosje vast.

Erin een klein bestempeld kaartje en natuurlijk de hartjes slinger; klaar is onze slingerpost!

Lief kadootje toch? Hier maak je vast iemand blij mee dus spread some love!

Wij zijn in ieder geval dol op leuke slingers …

Het grote kussen wat je steeds op de foto ziet maakte ik zelf. Ook weer van een Ikea vloerkleed net als de kussens van deze diy hier de link,  Dit keer dus een xxl exemplaar van het vloerkleed TIPHEDE wat nieuw is in het assortiment van IKEA.

Ook dol op handige en mooie tassen , deze is van Sukha

Het werd een lekkere hangplek voor the boys! Dus als je nog zin in een DIY hebt?

Veel plezier met het maken van de slingerpost in ieder geval : )

Happy Monday !

X Lee.