Jaaa, het is nu officieel zomer, dat is een leuk gevoel! wij hebben beide een licht huis en het voelt in huis toch wel altijd een beetje zomer, met deze hangers wordt het nog een tikkie zomerser!

macrame hanger fles

Witte wanden, licht hout, witte en lichte meubeltjes en verse bloemen! niet alles hoeft altijd op een vaste plek te staan en het verschuift altijd wel een keer per maand. Er staat zelfs wel eens een leuk tuinstoeltje aan de tafel, zo voelt je interieur zelfs op een regenachtige dag altijd als zomer! Wij houden ervan.

Deze macramehanger maakten we om het nog een tikkie zomerser, want het is natuurlijk nu écht zomer.

De hanger is bedacht voor een fles. Deze keer een beugelfles maar je kunt er allerlei flesjes in doen natuurlijk. De hoogte van deze fles is 28 cm. Wil je ook graag zo’n hanger maken en de fles is hoger knip dan het touw langer.

macrame hanger fles

Wat heb je nodig:

  • 8 draden touw van 1mtr (macrametouw, sisal of ander stevig touw)
  • fles van 28 cm hoog
  • bloemetjes (bijv. kamille of gipskruid)
  • leuke haakjes waar je de hanger aan hangt

Knip 8 lengtes touw van 1 meter, pak ze aan de onderkant allemaal netjes bij elkaar en maak een knoop: maak eerst een lus met alle 8 en haal ze over het draad en stop de uiteinden door de lus en trek goed aan. Zie eerste afbeelding hieronder:

Vervolgens leg je het touw plat neer als een web zodat je 4 strengen hebt van twee draden en maak zo’n zelfde knoop met telkens twee draden bij elkaar. Zo heb je vier strengen geknoopt. Vervolgens pak je 1 draad van een streng van twee en knoop die met 1 draad van de volgende.. Zie afbeelding hieronder:

Zo doe je het om en om! zodat je wiebervormen krijgt. Na een aantal keren geknoopt te hebben werkt het handig als je de fles er al in doet. Zo weet je ook tot hoever je wilt gaan.

macrame hanger fles
macrame hanger fles

Ben je tevreden over het aantal knopen? Dan maak boven aan weer een knoop. Pak alles bijelkaar net als toen je begon. Laat een lengte over tussen de fles en de knoop om de hanger goed te kunnen ophangen. Knip het mooi gelijk aan boven en onderkant. Hang de hanger aan een leuk haakje of knopje. Deze houten haakjes zijn van loftloft.nl

De hanger en fles zijn ook een zomers kado! Of doe er olijfolie in met een takje kruiden. kijk..! leuk om mee te nemen als je gezellig bij je vriendin gaat eten.

macrame hanger fles met olijfolie en takje tijm
macrame hanger fles

Heb een fijne zomerse dag vandaag! Xx Tin