Een lekker taartje uit Frankrijk daar hadden wij wel zin in afgelopen weekend!
We vierden de zomer en (bijna) start van de zomervakantie en last but not least 15 jaar huwelijk : )
De zon is er weer bij na een druilerige week met veel regen, heerlijk!
Daar willen we natuurlijk van genieten dus een snelle Franse taart dit keer.
Het werd een zoete galette met bosvruchten waarin de bramen de overhand hadden, een vleugje lavendel en smeuïge mascarpone. Gemaakt met kant en klaar vers deeg van tante Fanny dus super snel.
Een ronde bodem van ± 32 cm. voor quiche en taart is de basis van onze taart.
Wij bakten er deze heerlijke Franse galette mee!

Eerlijk is eerlijk er stond een bramen galette op de planning maar de twee doosjes verse bramen bleken nogal klein uit te vallen en waren niet voldoende om één grote galette van te maken. Gelukkig hebben we altijd ingevroren fruit in de vriezer om smoothies mee te maken. Dat kwam handig uit want zo kon ik de verse bramen aanvullen met de bevroren bosvruchten om toch een mooie ‘volle’ taart te bakken. Dit zijn de ingrediënten die wij uiteindelijk gebruikten.

Ingrediënten
1 rol quiche- en taartdeeg van tante fanny
2/3 eetlepels mascarpone
amandelmeel ± 60 gram
verse bramen 300 gram ( 2 doosjes)
bosvruchten 150 gram
(Wil je een galette met alleen bramen zoals neem dan 3 doosjes / 450 gram)
1 opgeklopt ei
suiker
Optioneel: 1 kleine eetlepel gedroogde eetbare lavendel (flying tiger)

Bereiding:
Zoals ik al zei is dit een hele snelle taart dus begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden het liefst met boven en onder warmte zodat de bodem ook goed gaar en lekker knapperig wordt.

Maak het verse taartdeeg open en rol het deeg met bakpapier en al uit dit kan je evt. ook meteen op een bakplaat doen (nog sneller).

Strooi de amandelmeel over de bodem maar laat ongeveer 4 cm. van de randen vrij.

Vervolgens smeer je er met een lepel de mascarpone op die je van tevoren even heb losgeroerd en evt. met wat poedersuiker hebt gezoet. Laat ook nu de randen vrij.

Optioneel is de lavendel, lekker fris bij de bosvruchten maar gebruik niet teveel 1 kleine eetlepel is echt voldoende.
Strooi gewoon over de mascarpone heen.

De vulling van bramen en/of bosvruchten mag hier bovenop en tenslotte vouw je de vrij gelaten deegranden naar binnen wat over de vulling heen. Dit mag gewoon met de “Franse’ slag en hoeft zeker niet netjes. Kijk daar houden wij wel van ; )

Kluts een eitje en besmeer het deeg hiermee. Tenslotte mag er wat suiker overheen naar smaak ± 1 eetlepel) Rietsuiker, bruine- of witte basterdsuiker het maakt niet uit net wat je in huis hebt. Dan is deze snelle galette eigenlijk al klaar om in de voorverwarmde oven te gaan!

Na ongeveer 35/40 minuten is de galete gaar en is het deeg mooi bruin! Heerlijk om deze nog lauwwarm te eten. Bestrooi met een beetje poedersuiker en voilà een pracht taart!

Wij dronken er gewoon een kopje koffie/thee bij maar als dessert is het ook erg lekker met een bolletje vanille ijs : )

Zo lekker zelfs dat ik geen tijd had om foto’s te maken vandaar wat minder foto’s dan dat je gewend bent van ons…hahaha!

Voor deze snelle Franse galette heb je vast wel een keertje tijd deze zomer…of zet je kids lekker aan het werk! Vinden ze vast geen vervelend klusje.Een echt happy receptje waar je alle kanten mee op kan want je kan de taartvulling natuurlijk geheel naar smaak aanpassen. Denk aan perziken, appel, peer of aardbeien een laagje jam, crème fraîche of banketbakkersroom ipv. mascarpone. Dat wordt smullen : )

Happy Monday!

XXX Lee.