Die herfstige weekenden vragen gewoon om lekker bakken in de keuken en receptjes uitproberen. Toch? We maakten peren amandelcakejes naar een recept van Uit Paulines Keuken, maar we gebruikten stoofpeertjes! heerlijk als toetje of nog een beetje warm voor bij de thee of koffie. Happy baking!

amandel peren cakejes

Voor deze cakejes gebruikten we het franse peertje de Doyenne du Comice. Je kan deze heel goed als stoofpeertje gebruiken. Ze worden lekker zacht.

Hierbij het receptje:

  • 6 kleine (stoof)peertjes + 2 kaneelstokjes
  • 85 en 140 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 1,5 ei (1 en kluts een eitje en gebruik de helft hiervan)
  • 75 gram amandelmeel
  • 30 gram bloem
  • poedersuiker om te serveren

Zoek hele kleine peertjes en schil de peertjes zodat ze in de bakjes of in de muffinvorm passen. Anders halveer je ze in de lengte. Kook ze met 140 gram suiker en de kaneel stokjes totdat ze lekker zacht zijn.

amandel peren cakejes, met doyenne du Comice peertjes.
amandel peren cakejes, probeer het stokje eraan te houden. Dat staat zo leuk vind ik!
kook de peertjes lekker zacht!
gekookte stoofpeertjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter samen met de overige suiker (85 gram) en voeg het ei toe. Doe nu de amandelmeel en bloem erdoor met een spatel.

Vet de vormpjes in, je kunt ook papiertjes gebruiken en in de vormpjes doen, en vul ze met het beslag: ongeveer 1/3 van het beslag in elk vormpje anders gaat het rijzende beslag eroverheen als je de peertjes erin doet. Zet de peren erin en bak in ca. 30 min. of zodra je denkt dat ze gaar zijn.

tikkie laten afkoelen en dan bestrooien met poedersuiker.
amandel peren cakejes

Happy monday voor jullie en geniet van die herfstige bakmiddagen!

Liefs Tin