Category

Lifestyle

DIY, Lifestyle

natuur in huis |DIY windlichten

Wij houden van gezelligheid in huis en zelfs nu het buiten al veel langer licht is doen we rond schemertijd de kaarsjes aan. We wisselen af met dinerkaarsen in verschillende kaarsenstandaards en lantaarntjes met waxinelichtjes erin, net wat we leuk vinden staan.
Het nadeel van dinerkaarsen is dat we regelmatig kaarsvet op de tafel hebben waar we met z’n allen aan eten. Met drie ruige pubers in huis wordt er nogal eens wat omgestoten. En de lantaarntjes worden door de boys gebruikt als Iphone standaard : (

Het was daarom weer tijd voor wat ‘nieuws’ op tafel! Dus bedacht ik om wat gezellige windlichten te maken. Ze zijn best leuk geworden, je haalt de natuur ermee in huis en ze geven heel sfeervol licht!

Continue reading
Happy receptje, Lifestyle

pizza roosjes | happy receptje

En toen was het al weer maandag!   Het weekend vliegt altijd voorbij. Deze keer leek het extra snel te gaan want we zijn weer volop aan de klus in ons huis en ja dan heb je altijd tijd tekort : )

Ook het eten schiet er  dan vaak wat bij in . Geen uitgebreide maaltijden dit weekend. Wel lekkere homemade tomatensoep met gezellige pizza roosjes. Altans daar moeten ze voor doorgaan ; )

Ik nam er net wat te weinig tijd voor en wilde ze snel in elkaar flansen. De mannen hadden trek! Het resultaat valt dan wat betreft de looks wat tegen maar de smaak is overheerlijk!

Daarom wil ik dit receptje toch met jullie delen. Want neem je net wat meer tijd dan kun jij prachtige hartige roosjes op tafel zetten.

Misschien leuk voor Valentijnsdag?

Continue reading
Lifestyle

diy warmtekussentje | sok |winterwarm

Deze warmtekussentjes maakte ik twee jaar terug voor de DIY rubriek van Terdege. Heb ze nog steeds en vond het wel een toepasselijke DIY voor vandaag met het winterse weer! Hier in Amersfoort al flink wat sneeuwbuien.

Het leuke is dat je deze warmtekussentjes heel eenvoudig maakt van spulletjes die je vaak wel in huis hebt . Namelijk een (oude) sok of kniekous en ongekookte rijst. Zo kun je snel genieten van een lekker warm kussentje.

Hieronder de werkbeschrijving en gebruiksaanwijzing.

Continue reading
Lifestyle

XL lichtjeskrans | diy houten lepels |& winterbloemen

Jaaaa hoor hier is ie dan de krans van houten lepels maar dan in Xl formaat! In de herfst maakte we al een leuk klein kransje van houten wegwerplepels. Velen van jullie maakte er ook eentje. Zó leuk om te zien. We konden het zelf ook niet laten er nog eentje te maken. Hier is nog even een link naar de blog.

Ook knutstelden we er nog een set winterbloemen/sterren bij. Benieuwd hoe we die maakten? Lees dan zeker even verder…

Continue reading
Lifestyle

diy | dienblad gipsverband | happy monday!

Ik pimpte mijn oude dienblad van IKEA met gips. Het dienblad zat vol met vlekken die er niet meer uitgingen. Maar omdat het blad  zo’n handig groot formaat heeft en er poten bij zitten om er een bijzetter van te maken, vond ik het jammer hem zomaar weg te doen. Dat kan altijd nog ; )

Twee jaar terug maakte ik ook heel wat DIY projecten met gips. oa.planten zakken, kandelaars en theelichtjes.

Goed gelukt vond ik zelf! Ik vond mijn lichtjes van gips weer terug. Met onze verhuizing had ik ze opgestapeld en in een zakje gedaan maar vergeten om ze in een doos met breekbaar te doen. Niet zo handig en jammer van de lichtjes. Maar een paar hebben het overleefd. Weliswaar met wat afgebrokkelde randjes, maar imperfectie kan toch ook mooi zijn?!

Zo kwam ik op het idee om weer eens met gips aan de slag te gaan! Dit keer met gipsverband. 

Continue reading
Happy receptje, Lifestyle

ramen lasagne | happy receptje | noedel lasagne

Hoewel we nog steeds vooral voor de foto’s op insta zitten. Komen er natuurlijk ook wel eens reels of filmpjes voorbij.
Eentje die we telkens voorbij zagen komen. Was een filmpje van een enthousiaste meneer . Hij kwakte tomatensaus zo uit de pot in een ovenschaaltje en legde hier instant noedels op die hij besmeerde met ricotta en mozzarella. Hij bouwde zo een aantal laagjes op en stopte het in de oven. Daarna genoot hij zichtbaar van dit eenpersoons ovengerechtje. Het zag er zo grappig en lekker uit dat we afgelopen week, toen we even geen kook inspiratie hadden besloten dit te gaan maken.

Alleen met een klein eenpersoons ovenschaaltje kunnen we niet aankomen hier , haha! We gebruikten een flink formaat schaal waar we normaal gesproken onze lasagne in maken. En dat was achteraf maar goed ook want deze kwam schoon op! Iedereen vond het lekker …zelfs de drie pubers : ) Wat ons betreft dus een Happy receptje.

Continue reading
Lifestyle

Orchideeën | happy flowers!

In aanloop naar de Internationale Dag van de orchidee die dit jaar valt op 7 september leek het ons leuk om ons huis te stylen met kleurrijke orchideeën. Een hele mand vol prachtige exemplaren en dat waren ze nog niet eens allemaal! We hebben ze stuk voor stuk een plekje gegeven in ons interieur.
Je zou misschien denken dat onze vensterbanken nu vol staan. Maar dat is niet zo, er staat zelf geen één orchidee op 😉 Het leuke is namelijk dat orchideeën niet in direct zonlicht hoeven te staan. (zelfs liever niet omdat de bladeren dan kunnen verbranden) Als ze maar lekker wat daglicht krijgen is het goed. Dat geeft een heleboel mogelijkheden om orchideeën in je interieur toe te passen.

Wij laten in dit blog met heel veel foto’s zien hoe wij met orchideeën ons huis hebben gestyled. Een echte binnenkijker dus 🙂
Kijken jullie mee?

Continue reading
DIY, Lifestyle

diy vaasjes |flower frogs | klei

Voor mijn vakantie maakte ik vaasjes en flower frogs van klei die je heel eenvoudig kunt maken. Helaas waren ze toen nog niet droog en kon ik jullie het resultaat niet laten zien. Vandaag wel hoor : ) Èn ik maakte er een kleine werkbeschrijving bij met foto’s zodat jullie ze ook kunnen maken. Buiten in het zonnetje drogen ze nu erg snel en kun je er meteen bloemetjes in zetten. Dus …haal de klei maar alvast tevoorschijn ; )

Continue reading
Happy receptje, Lifestyle

happy receptje | floral | mini pizza

We zijn weer terug van vakantie! Alle tassen moeten nog uitgepakt worden maar we hebben eerst maar eens de koelkast gevuld om wat lekkers te maken. Snel op de fiets naar de AH. Met de regenjas aan want ja , het komt met bakken tegelijk uit de hemel vallen. Onderweg bedenk ik dat ik wel lekkere mini pizza’s voor de lunch kan maken, de boys hebben nog vakantie. Ik maak er een vrolijke variant van dit keer: Floral mini pizza. Oftewel vrolijke mini bloemen pizza : )


Continue reading
Close