Begin april waren Tine en ik samen met onze mams en mijn zoon op het orchideeën event in de Keukenhof. Misschien zag je het filmpje voorbij komen op ons insta account? Het was een gure dag en nog lang niet zo groen buiten maar binnen genoten we van een early Mother’s Day brunch tussen allerlei kleurrijke orchideeën : )

Moederdag leek toen nog ver weg….maar as. zondag is het dan ineens zover!

Mocht je nog geen kadootje voor je moeder hebben dan zeggen wij: shop een prachtige orchidee!! Wat een gave kleuren toch??!

De orchidee is in elke lievelingskleur te vinden, roze en allerlei paarse en violet tinten.

Maar ook gele en oranje peach-kleurtjes….

Deze zachtgroene vonden wij ook zo mooi en dan natuurlijk nog de witte…die blijft toch wel een van onze favorieten! Na afloop van de brunch kregen wij een hele schaal vol mooie witte exemplaren mee.

Ze staan nog steeds te shinen en zijn nog volop in bloei ook na een maand nog, de foto is nl. van vanochtend : )

Het perfecte kado vor moederdag dus…je mams kan er maanden van genieten. Wij vonden het leuk om nog een mooie orchidee hanger te maken van klei. De hangers maakten we al een aantal keer eerder maar nog nooit met een orchidee in de klei geduwd.

Een leuke variant vinden we zelf en staat mooi op elk ander moederdag kadootje. De werkwijze is heel eenvoudig je hebt alleen zelfdrogende klei nodig en een paar bloempjes van de orchidee, dit mag ook eentje zijn die bijna uitgebloeid is of afgevallen.

Je rolt de klei uit en drukt/rolt de orchideeën bloemen erin. Met een uitsteekvormpje of glas maak je een hartje of rondje enz. Met een rietje maak je er een gaatje in voor een touwtje of lintje. Goed laten drogen en dan wat vernis eroverheen. Dit beschermt de bloem.

Voor een uitgebreidere beschrijving van bloemen kleihangers kun je ons andere blog nog eens lezen.

De hanger is al een kadootje op zich! En is ook leuk om samen met de kids te maken. En natuurlijk niet alleen leuk voor moederdag ; )

Een hele fijne moederdag alvast en succes met het uitzoeken van een mooie orchidee!! Hopelijk niet al te veel last van keuzestress en anders trakteer je gewoon jezelf ook op een mooi exemplaar , haha

Happy monday!

X Lee