Jaaaa hoor hier is ie dan de krans van houten lepels maar dan in Xl formaat! In de herfst maakte we al een leuk klein kransje van houten wegwerplepels. Velen van jullie maakte er ook eentje. Zó leuk om te zien. We konden het zelf ook niet laten er nog eentje te maken. Hier is nog even een link naar de blog.

Ook knutstelden we er nog een set winterbloemen/sterren bij. Benieuwd hoe we die maakten? Lees dan zeker even verder…

Ook deze winterbloemen/sterren knutselden we van wegwerp servies. Dit keer van houten hoorntjes. Wij gebruikten twee maten maar ze zijn er in nog veel meer verkrijgbaar. Oa. verkrijgbaar bij Sligro en Casa en AH.

De werkwijze is heel eenvoudig. De hoorntjes worden met de zijkanten aan elkaar geplakt in cirkelvorm met de puntjes naar binnen toe. Wij gebruikten bij deze DIY ons lijmpistool.

Om het netjes af te werken besloten wij een rondje uit een van de hoorntjes te knippen en die in het midden van de bloem/ster te plakken.

De achterkant verstevigden we met een kartonnen bordje , die we iets kleiner knipte. Met een perforator maakten we gaatjes om evt. nog een lint doorheen te kunnen rijgen.

Uiteindelijk hebben we de winterbloemen/sterren gewoon met schilderstape opgehangen. dat blijft prima zitten. De hoorntjes van dun bamboehout wegen nl. ‘bijna’ niks .

Je zou ze natuurlijk ook nog in een kleurtje kunnen spuiten met verf. Maar zoals jullie weten houden wij van de combinatie wit en naturel dus wij lieten ze ongeverfd.

Oja, de werkwijze van onze XL lichtjes krans is precies hetzelfde als die van onze herftskrans. Alleen de basisring is een stukje groter ; )

Wij gebruikten een metalen ring van 80 cm. deze kun je in elke tuincentrum wel krijgen rond deze tijd van het jaar. Onze ring hadden we la deze kwam uit een lampenkap.

We hadden wel wat meer lepels nodig natuurlijk…maar gelukkig hadden we nog wat liggen en hebben we de Action om de hoek, hahaha.

Ik gaf de krans een mooie plek achter onze eettafel en bedacht me dat het wel leuk zou zijn om eer wat lichtjes in te doen

Hier nog zonder lichtjes…

En ik moet zeggen dat was een goed idee het staat zó gezellig !

En hier met lichtjes….gezellig

Ik vind dat de ‘herft blaadjeskrans’ zo prima kan blijven hangen deze winter. Gaan jullie er ook nog lichtjes in doen?

Fijne nieuwe week iig!

X Lee