En toen was het al weer maandag!   Het weekend vliegt altijd voorbij. Deze keer leek het extra snel te gaan want we zijn weer volop aan de klus in ons huis en ja dan heb je altijd tijd tekort : )

Ook het eten schiet er  dan vaak wat bij in . Geen uitgebreide maaltijden dit weekend. Wel lekkere homemade tomatensoep met gezellige pizza roosjes. Altans daar moeten ze voor doorgaan ; )

Ik nam er net wat te weinig tijd voor en wilde ze snel in elkaar flansen. De mannen hadden trek! Het resultaat valt dan wat betreft de looks wat tegen maar de smaak is overheerlijk!

Daarom wil ik dit receptje toch met jullie delen. Want neem je net wat meer tijd dan kun jij prachtige hartige roosjes op tafel zetten.

Misschien leuk voor Valentijnsdag?

Wij maakten twee varianten: pizzaroosjes met salami en pizza roosjes met courgette ( zonder vlees).

Ingrediënten voor pizzaroosjes met salami:

1 rol kant en klaar pizzadeeg

Pizzasuas

Plakjes salami of chorizo

Geraspte mozzarella

Ingrediënten voor courgetteroosjes:

1 rol kant en klaar pizzadeeg

Courgette

Romige pesto

Geraspte mozzarella. Evt snufje oregano

Verder heb je nodig een muffinvorm en wat bakspray of olijfolie om deze in te vetten.

Bereiding pizzaroosjesmet salami:

Snij het pizzadeeg in 5/6 repen.  Verdeel er wat pizzasus  en geraspte kaas overheen.

Beleg nu de repen voor de helft met de plakjes plakjes salami  zodat ze over de bovenrand van het deeg steken.Als ze wat groot zijn kun je ze dubbel vouwen.

Laat ze wat overlappen van elkaar en vouw de onderkant van het deeg er overheen. Rol nu het geheel op en zet in een holte van de invetten muffinvorm.

Bak de pizzaroosjes ongeveer 15 minuten in een voorgewarmde oven op 200 graden.

Bereiding courgetteroosjes:

Snij het pizzadeeg in 5/6  repen . Ik vond wat bredere stroken handiger bij nader inzien. Bij de salami roosjes had ik ze wat te smal gemaakt.

Snij de courgette in fijne plakjes. Daar ging het bij mij mis want ik had de plakken veel te dik gesneden. Zo rollen de plakjes niet goed mee en krijg je dus niet de mooie roosjes die je graag wilt hebben.

Voor de variatie bestrijken we deze deegrepen met de romige pesto ipv. met pizzasaus. Ook nu strooien we er weer wat geraspte mozzarella over.

De plakjes courgette verdelen we net als de plakjes salami overlappend op het bovenste gedeelte van de deegrepen. Strooi er evt. een snufje oregano over.Vouw de onderkant van het deeg er weer overheen en rol  het op.

Hier ging het bij mij wat mis doordat ik mijn plakken courgette te dik had gensneden. Gelukkig werden de rolletjes nog redelijk. Hier en daar stak er nog een verloren plakje courgette tussen. Mocht je net als ik de courgette per ongeluk toch te dik hebben gesneden, dan zou je de plakjes ook even kunnen blancheren zodat ze wat zachter worden. Zo rollen ze lekker mee! Zet de courgette roosjes ook in de muffinvorm en bak ze weer een kwartiertje op 200 graden. Totdat ze mooi goudbruin zijn.

Ik propte ze allemaal tegelijk in mijn muffinvorm . Die van mij zijn daarom niet moeders mooiste…

Tip: De pizzaroosjes zetten best uit tijdens het bakken. Ze hebben dus wat ruimte nodig. Je kunt ze dus beter in twee keer afbakken zo blijven de roosjes mooi in vorm. Haastige spoed is zelden goed, ging ook hier weer op ; ) 

Na  een kwartiertje konden we aanvallen : ) lekker dat ze waren! Garneer ze vet. met een blaadje basilicum en/of een cherry tomaatje. De mannen hier ( de vleeseters) vonden vooral de salami variant lekker, zelf vond ik de courgette roosjes het lekkerst!

Lekker met een kop soep , heerlijk als lunch of bij de borrel.

Met een beetje fantasie zagen wij er nog wel roosjes in : )

Leuk voor Valentijnsdag toch? Als je er een beetje meer tijd voor neemt dan ik dan ; ) en je er super mooie roosjes van maakt !

Happy Monday!

X Lee.