Mijn mandenverzameling! Lang niet alle hoor! We zijn pas verhuisd en met uitpakken kom ik tot de conclusie dat ik een rieten manden tik heb: manden met of zonder hengsel en deksel en rieten tassen. En ze staan echt niet allemaal te verstoffen… 🙂

Veel manden gebruik ik om op te bergen. Op de slaapkamer met haardingetjes en makeupjes, een grote rieten tas in de keuken met doeken en eentje waar ik droge pasta en snackjes in bewaar. Een volle mand met badhanddoeken. In de hal hangen er een paar met sjaals en mutsen. Een rieten boodschappentas! Natuurlijk!  daar moet je toch zeker wel drie van hebben, 😉 hihi

Op mijn buro staan mandjes voor pennen etc ga zo maar door. Maar er staan toch nog wel een paar ongebruikt, maar ja je weet naar nooit, misschien kan er eens een mooie plant in.

Heb jij ook een tik? 😉

Ik hou gewoon van het naturelle! Net als buiten het gele riet en de prachtige droge bloemen langs de waterkant.

Ik besloot er wat te plukken en wit te verven en een mooie kroonluchter van te maken boven de tafel. Nog even voor het winterse gevoel. Zouden we nog meer sneeuw krijgen? Ik hoop het wel!

En daarna! Daarna komen de bolletjes en voorjaarsbloeiers. Ook leuk voor in mandjes. 😉

Pluk verdroogde takken, grassen, knoppen uit de natuur, misschien wel uit je eigen tuin. Laat ze even een paar dagen goed indrogen. Daarna pak je de witte spuitverf! Let goed op als de verf permanent dekkend is, spuit je de hele boel onder en het gaat nergens meer af. Gebruik dus een grote, hoge doos en spuit zo de knoppen en gedeelte van de steel wit in de doos. Liefst nog met kranten eronder? ligt eraan hoe grote knoeipot je bent 😉

Bevestig drie koorden aan een ring (ik gebruikte bamboe ring van dille&kamille) pak ze aan het uiteinde bijenkaar en leg een knoop in boven in. Zorg ervoor dat de koorden goed verdeeld zijn over de ring zodat de kroonluchter straks recht hangt.

Maak een mooie verdeling van de takken! Begin eerst met de grote takken of grassen en vul op met de kortere.

Ik denk dat ik straks maar eens voorjaarsbolletjes ga halen voor in de mand op tafel!

happy monday! Liefs Tin