Wij hebben iets met kransen, of ze nu eetbaar zijn of niet! Op ons blog vind je er dan ook genoeg. Maar er kan er natuurlijk altijd eentje bij , dit keer weer eens een eetbare ; )
Een appel-kaneel krans met deeg van Tante Fanny. Simpel te maken en net even wat anders als de standaard kaneelrolletjes. Ik kan je vertellen, dit smaakte heerlijk! Je kunt er gezellig met z’n allen van snoepen, je breekt er nl. zo een stukje vanaf. Een happy receptje dus, die je met het kant en klare deeg en vulling van Tante Fanny wel heel snel op tafel hebt staan!

Om dit happy receptje te maken heb je niet veel meer nodig dan een Tante Fanny Sweet cinnamon roll kit en optioneel wat kaneelsuiker.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht 170 graden). Zorg ervoor dat je oven lekker op temperatuur is voordat je begint, zodat je krans straks perfect gaar wordt.
Stap 2: Pak nu het deeg erbij en rol het uit. Verdeel de vulling uit het potje over het deeg.

Stap 3: Rol het deeg op met de vulling erin. Snij het deeg in, houd ongeveer 3 cm tussen elke snee en maar snij aan één kant niet helemaal door . Zo blijft je deegrol nog aan elkaar zitten.


Stap 4: Vorm een krans van het deeg door de deegrol voorzichtig in een cirkel te leggen. En nu komt het leuke deel: draai het deeg naar buiten toe, zodat het eruitziet als een mooie gedraaide krans. Hoe rustieker, hoe beter!


Stap 5: Wij strooiden er nog wat extra kaneelsuiker over, met dit is optioneel.Bak de krans dan ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat hij goudbruin is geworden.
Vergeet niet om af en toe stiekem door het raampje van de oven te gluren .
Stap 6: En voilà, een heerlijke appel-kaneel krans met deeg van Tante Fanny. Haal hem uit de oven en deel gezellig met familie of vrienden – succes gegarandeerd!

Je kunt hem natuurlijk nog versieren met glazuur of cream cheese frosting maar wat betreft smaak is dat niet nodig! De holte van de krans is de perfecte plek voor de gekookte eitjes ; )

Een gezellige en lekkere krans voor bij een lente ontbijtje of brunch. Misschien een idee voor aankomend paasweekend?!
Wij hebben er van genoten, alleen al van die heerlijke geur, ze waren ineens allemaal beneden : )
En hij was zo op, dus dat zegt genoeg! Volgend weekend maar weer eentje bakken,

Ben jij meer van hartig ? Dan hebben we hieronder nog een link naar een pesto krans!

En hier nog een link naar een eetbare bloemenkrans met geitenkaas!