Category

DIY

DIY, Lifestyle

natuur in huis |DIY windlichten

Wij houden van gezelligheid in huis en zelfs nu het buiten al veel langer licht is doen we rond schemertijd de kaarsjes aan. We wisselen af met dinerkaarsen in verschillende kaarsenstandaards en lantaarntjes met waxinelichtjes erin, net wat we leuk vinden staan.
Het nadeel van dinerkaarsen is dat we regelmatig kaarsvet op de tafel hebben waar we met z’n allen aan eten. Met drie ruige pubers in huis wordt er nogal eens wat omgestoten. En de lantaarntjes worden door de boys gebruikt als Iphone standaard : (

Het was daarom weer tijd voor wat ‘nieuws’ op tafel! Dus bedacht ik om wat gezellige windlichten te maken. Ze zijn best leuk geworden, je haalt de natuur ermee in huis en ze geven heel sfeervol licht!

Continue reading
DIY, Kids

bloemballetjes | happy diy |lente!


Wij maakten weer groeipapier! Oftewel papier met bloemzaden. Dit keer drukten we de papierpulp met zaadjes niet in vormpjes maar draaiden we er simpelweg balletjes van : bloemballetjes

Super leuk en simpel om te maken en je hebt maar weinig nodig. Misschien leuk om straks in de voorjaarsvakantie met de kids te maken?!

Een echte lente diy!

Continue reading
DIY, Lifestyle

diy vaasjes |flower frogs | klei

Voor mijn vakantie maakte ik vaasjes en flower frogs van klei die je heel eenvoudig kunt maken. Helaas waren ze toen nog niet droog en kon ik jullie het resultaat niet laten zien. Vandaag wel hoor : ) Èn ik maakte er een kleine werkbeschrijving bij met foto’s zodat jullie ze ook kunnen maken. Buiten in het zonnetje drogen ze nu erg snel en kun je er meteen bloemetjes in zetten. Dus …haal de klei maar alvast tevoorschijn ; )

Continue reading
DIY, Lifestyle

citronella |schelpenkaarsjes | zomerse DIY

Ja hoor we maakten ze weer, de schelpenkaarsjes! Ze staan zo gezellig ‘vakantietachtig” dat we het niet konden laten.

Dit keer een anti -muggen versie, een variatie op de schelpenkaarsjes die we eerder maakten. De werkwijze blijft wel het zelfde alleen gebruik je nu citronella waxine lichten en evt . wat lavendel om ze te maken.

Onze eerste blogpost van de schelpenkaarsjes dateert uit 2017 dus we snappen dat het misschien handig is om deze werkwijze nog even te herhalen ; )

Continue reading
DIY, Lifestyle

diy bloemenslinger | mini hangvaasjes | happy flowers

We zitten midden in een verhuizing /verbouwing. Het huis wordt leger en leger, de muren kaler en alle vazen en accessoires zijn al ingepakt.
Niet echt gezellig dus hier in huis! Zelfs geen vaasje voor pluk bloementjes. Toen we deze vaasjes tegen kwamen bij de Intratuin in de koopjes hoek
kon ik het dan ook niet laten er een paar mee te nemen en er een leuke slinger van te maken. Deze is toch zo ingepakt? Kunnen we toch nog wat plukbloempjes kwijt !

Wij maakten een verticale slinger maar een horizontale is natuurlijk ook leuk , dan kun je hem ook buiten aan de tafelklem hangen ; )
En ja …. ook een leuk kado idee voor moederdag misschien?

Continue reading
Close