Wij maakten weer groeipapier! Oftewel papier met bloemzaden. Dit keer drukten we de papierpulp met zaadjes niet in vormpjes maar draaiden we er simpelweg balletjes van : bloemballetjes

Super leuk en simpel om te maken en je hebt maar weinig nodig. Misschien leuk om straks in de voorjaarsvakantie met de kids te maken?!

Een echte lente diy!

Werkwijze

De werkwijze van het groeipapier hierboven op de foto en deze bloemballetjes is nagenoeg hetzelfde. Eerst maak je papierpulp. Daarna roer je er de bloemzaadjes doorheen en tenslotte draai je er kleine balletjes van. Bekijk dus even dat blog als je ze wilt maken. Nogmaals de link.

Dit keer verdeelden we de pulp in tweeën om twee kleuren bloemballetjes te maken. Bij de ene deden we groen crêpepapier bij de ander een paars/ roze kleur.

Ook de benodigdheden zijn hetzelfde. Alleen de (koek)vormpjes heb je om deze balletjes te maken niet nodig. Je draait gewoon wat papierpulp tussen je handen totdat er een klein rond balletje ontstaat. Leg deze op een stukje bakpapier en laat drogen.

Dit keer gebruikten we een beemix seedshaker van de action. Heel handig in gebruik.

Strooi de zaadjes uit de shaker gewoon over de papierpulp.

Na het drogen zijn de bloemballetjes klaar! Je kunt ze vanaf april in tuinaarde stoppen. Van tevoren wat vochtig maken helpt bij het ontkiemen van de bloemzaadjes. Je kunt ook daarna de grond licht vochtig houden.

Deze bloemballetjes zijn natuurlijk ook erg leuk als lente kadootje! Wij zagen deze leuke houten ‘spring’ kaarten bij de wibra liggen. (maar 79 cent !!) en deden deze samen me wat bloemballetjes in een kadozakje.

Een ander idee is om papieren boterhamzakjes te bestempelen en ze daar in te verpakken…bewaar ze iig. tot het geven of gebruik op een koele donkere plek. Anders gaan de zaadjes vroegtijdig ontkiemen ; )

Wij kunnen niet wachten op de lente! Happy monday en happy diy : )

X Lee.