Voor mijn vakantie maakte ik vaasjes en flower frogs van klei die je heel eenvoudig kunt maken. Helaas waren ze toen nog niet droog en kon ik jullie het resultaat niet laten zien. Vandaag wel hoor : ) Èn ik maakte er een kleine werkbeschrijving bij met foto’s zodat jullie ze ook kunnen maken. Buiten in het zonnetje drogen ze nu erg snel en kun je er meteen bloemetjes in zetten. Dus …haal de klei maar alvast tevoorschijn ; )

Zowel de vaasjes als de flower Frogs maakte ik van pakken zelfdrogende klei van de action. Ik koos voor de witte! Deze klei is niet duur en is makkelijk te verwerken.

Vaasjes van klei

De basis van de vaasjes zijn lege potjes van pesto en tomatensaus. Deze heb ik goed schoon gespoeld onder de Quooker en goed laten drogen.
Om deze potjes heb ik klei gerold en om de bovenrand en onderkant gevouwen.

Dit is niet moeilijk. De klei heb ik uit gerold tot twee lange plakken. Hou in de gaten dat de plakken de vaasjes helemaal moeten kunnen bedekken. Ze hoeven niet heel dik te zijn dus je kunt flink rollen ; )
Oneffenheden heb ik met een natte vinger weg gestreken.

Daarna moest dit geheel goed drogen. Na het drogen heb ik met een fijn schuurpapiertje de vaasjes nog wat gladder gemaakt en van een laagje vernis voorzien. Zodat ze tegen een druppeltje water kunnen. De vernis had ik nog staan en is ook van de Action. Omdat de binnenkant van deze vaasjes dus gewoon van glas is kun je ze met een gerust hart vullen met water en er bloemen in zaten.

Ik vind ze goed gelukt!

Flower frogs

De flower frogs zijn van dezelfde witte klei gemaakt.

Hiervoor steek je rondjes uit de klei die je met de hand vormt om een vaasje zo krijg je een mooie bolle vorm.

Met de achterkant van een penseel of satéprikker maak je er gaatjes in. Hier kunnen dan de stengels van de bloemen door gestoken worden.

Dan goed laten drogen, evt. schuren en aan beide kanten voorzien van vernis.

De flower frog kun je op een vaasje zetten met een enkele bloem erin of “los’ gebruiken met droogbloemen.

Hier even een fotootje van het eindresultaat!!

Natuurlijk ook leuk om de vaasjes en flower frogs bij elkaar te zetten : ) Een fleurig geheel toch?!

Die prachtige dahlia’s kreeg ik trouwens van ons zusje Lydia die heeft deze beauties gewoon in haar tuin bloeien !

Zo mooooi !!!

Happy Monday!

X Lee