Wij houden van gezelligheid in huis en zelfs nu het buiten al veel langer licht is doen we rond schemertijd de kaarsjes aan. We wisselen af met dinerkaarsen in verschillende kaarsenstandaards en lantaarntjes met waxinelichtjes erin, net wat we leuk vinden staan.
Het nadeel van dinerkaarsen is dat we regelmatig kaarsvet op de tafel hebben waar we met z’n allen aan eten. Met drie ruige pubers in huis wordt er nogal eens wat omgestoten. En de lantaarntjes worden door de boys gebruikt als Iphone standaard : (

Het was daarom weer tijd voor wat ‘nieuws’ op tafel! Dus bedacht ik om wat gezellige windlichten te maken. Ze zijn best leuk geworden, je haalt de natuur ermee in huis en ze geven heel sfeervol licht!

Voor deze DIY heb je standaard windlichten nodig van glas. Waarschijnlijk heb je deze wel en anders kun je ze voor weinig bij de kringloop scoren .
Ik zie ze daar altijd wel staan. Ook mijn drie glazen exemplaren komen daar vandaan en waren nog geen 2,50 bij elkaar. Alledrie net een iets ander formaat maar wel mooi recht dat is nl. nodig voor deze DIY.

Voor de rest heb je nog nodig:
Wit bakpapier of wit transparant papier nodig zoals patroon papier of zijdepapier.
Potlood
Schaar
Dubbelzijdig plakband
Grassen naar keuze
Waxine lichten of lichtjes op batterij

De werkwijze:
De werkwijze is is heel simpel. Zorg dat je windlichten schoon en vetvrij zijn zodat de plakband goed houdt.

Knip nu een strook wit papier uit op maat van je windlicht neem de maat niet te nauw want de grassen komen er nog tussen.
Zorg dat de strook helemaal rondom het glas past en dat je nog een kleine overlap hebt om vast te plakken.

Plak nu een strook van de tape rondom de onderkant van je windlicht. Handig is om het glas op een placemat van stof of theedoek te zetten , zo rolt deze niet weg!


Kies een aantal grassen uit om op je windlicht te plakken knip evt.bij. Of plak een extra randje tape bovenaan om ook daar de grassen op vast te plakken.

Tip: zorg ervoor dat je de grassen niet te hoog aan de bovenrand plakt. Het papier er strak omheen krijgen is dan een stuk moeilijker en de grassen steken er dan snel bovenuit. Zoals je hierboven ziet op de foto. Naderhand is overtollig gras lastig weg te knippen ; )

Zitten alle grassen op hun plek? Dan kun je het witte papier eromheen wikkelen en vastplakken. Handig is om een stukje dubbelzijdig tape op een van de uiteinden te plakken zo kun je de plakrand mooi wegwerken. Al werkt een gewoon stukje plakband ook . Probeer het papier zo strak mogelijk om het glas te krijgen. Dit was voor mij eigenlijk de grootste uitdaging!
Bij het tweede windlicht maakte ik daarom eerst een koker van het papier en schoof ik die er in zijn geheel voorzichtig omheen. Dat werkte ook goed.
Aan jou dus de keuze wat je handiger lijkt!

Als je nu een lichtje aansteekt en die in het windlicht zet zie je zó mooi de silhouetten van de grassen doorschijnen en dat staat erg gezellig vinden wij!!


Wij vinden het leuk om ze in een groepje bij elkaar te zetten als mooie eyecather maar eentje staat natuurlijk ook al heel mooi!!

Wij houden wel van een beetje natuur in huis !

Happy Monday,

X Lee.