We zijn weer terug van vakantie! Alle tassen moeten nog uitgepakt worden maar we hebben eerst maar eens de koelkast gevuld om wat lekkers te maken. Snel op de fiets naar de AH. Met de regenjas aan want ja , het komt met bakken tegelijk uit de hemel vallen. Onderweg bedenk ik dat ik wel lekkere mini pizza’s voor de lunch kan maken, de boys hebben nog vakantie. Ik maak er een vrolijke variant van dit keer: Floral mini pizza. Oftewel vrolijke mini bloemen pizza : )


We maakten al meerdere keren de heerlijke Floral focaccia.  Zo leuk om samen met je kids te maken of heerlijk in je eentje een prachtig bloemen kunstwerk creëren. Deze keer dus Floral mini pizza. Heel simpel te maken met mini steenoven pizza bodems van de appie. Want hoe leuk ik het ook vind om lang in de keuken te staan. De tassen moeten nog uitgepakt worden, wasjes gedraaid en het werk staat ook weer op de agenda. Mag weer een aantal DIY’s maken en daar moet ik nodig aan beginnen.

Daarom een snelle variant met kant en klare bodems maar maak ze gerust zelf ; ) Voor de rest heb je niet veel nodig om deze Floral mini pizza te maken. In korte tijd heb je deze vrolijke bloementjes op je bord. Hieronder een klein lijstje ingrediënten.

Ingrediënten
Mini mozzarella bolletjes
Gele snoeptomaatjes
Basilicum blaadjes
Evt. extra tomatensaus.
Mini steenoven pizza bodems AH 10 stuks (diepvries)
of zelfgemaakte pizza bodems.

Bereiding

Haal de mini pizzabodems uit de verpakking. neem zoveel als je wilt ; ) Er zit al tomatensaus op de bodems maar wij deden er nog een extra schepje tomatensaus bovenop.

Leg dan in het midden van elke mini pizza een halve gele cherrytomaat.

Snij de bolletjes mini mozarella in plakjes en maak hiermee de bloemblaadjes. Ongveer 5 blaadjes/plakjes per bloem.

Geef de bloemen nog wat blaadjes door wat basilicum van je plantje te plukken. Dan kunnen de pizza’s in de oven. Ongeveer 8 minuutjes op 220 graden in het midden van een voorverwarmde oven.

Daarna is het smullen!! Al ging het hier bijna mis. Gelukkig nog niet verbrand…

Ik was ondertussen aan de was begonnen en de Floral pizza’s helemaal vergeten. De blaadjes zijn wel iets te hard gegaan dus de bloemen krijgen wat nieuwe ; )

Zet dus wel even een timer. Gelukkig waren ze heel goed te eten en redelijk foto waardig … hahaha.

Happy receptje toch voor op zo’n druilerige zomerdag als vandaag?

Happy monday!

X Lee.